Jokereiden halliahdinko syvenee – Espoossa ja Vantaallakin alkaa olla täyttä

Myös Vantaan Tikkurilan jäähallin ja Espoon Metro-areenan jääajat alkavat olla täynnä kaudelle 2023–2024.

Helsingin Jokereiden on vaikea löytää hallia kotiotteluilleen pääkaupunkiseudulla, jos se saa paikan ensi kaudeksi Mestikseen.

16.1. 18:03 | Päivitetty 16.1. 18:56

Helsingin Jokereiden näyttää olevan hyvin vaikea löytää sopivaa jäähallia pääkaupunki­seudulta, jos joukkue pelaisi ensi kaudella Mestiksessä.

Hakemuksesta ensimmäisenä kertoneen MTV Urheilun tietojen mukaan Jokerit hakee määräaikaan mennessä paikkaa Mestiksessä kaudelle 2023–2024.

Hakemuksen määräaika päättyy tiistaina 17. tammikuuta.

Lue lisää: Jokereille tyly viesti Helsingin kaupungilta – Helsingin jäähalliin ei mahdu

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki sanoo HS:lle, ettei Jokereille löydy hallia ainakaan Helsingistä.

Jokerit oli viikko sitten maanantaina yhteydessä kaupunkiin, josko sen olisi mahdollista pelata Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla.

Arhinmäen kertoi Twitterissä, että pyyntö tuli valitettavan myöhään.

”Koko viime viikko käytiin varauskalenteria läpi, mutta valitettavasti riittävästi otteluaikoja ei enää löytynyt”, Arhinmäki kirjoitti.

Maanantaina illan suussa Arhinmäki palasi asiaan ja sanoi, ettei Helsingissä ole muuta hallia, jossa olisi riittävän iso katsomo Jokereille.

Pirkkolan jäähalliin mahtuu vain noin 500 katsojaa, mutta se on Arhinmäen mukaan varattu jo täyteen junioriurheilulle.

”Junnujoukkueita emme voi siirtää pois Pirkkolasta. Jokerien suunnitelmista emme tiedä muuta kuin tiedustelun viikko sitten”, Arhinmäki sanoo.

Jokerit voisi hakea hallipaikkaa kotipeleihinsä myös Vantaalta tai Espoosta, mutta sekin näyttää hankalalta, jopa mahdottomalta.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sanoo, että Jokerien kotiotteluita olisi vaikea mahduttaa Vantaan isoimpaan halliin Tikkurilaan.

”Siihen on kovin pitkä matka, että Jokerit pelaa kotiottelunsa Tikkurilassa. Halli on täysi”, Kallislahti sanoo.

Espoon Metro-areenan toimitusjohtaja Katariina Järveläinen kertoo, että asiasta on keskusteltu alustavasti Jokerien kanssa. Mitään päätöstä ei ole tehty.

Suurin osa yksityisen Metro-areenan vuoroista on varattu espoolaiselle jääkiekolle ja edustusjoukkue Kiekko-Espoolle, joka johtaa Mestistä ja suunnittelee paluuta Liigaan jossain vaiheessa.

”Asiasta pitää jutella sidosryhmien kanssa. Jokerien on ensin tietysti lunastettava paikka Mestiksessä. Ensi kauden kalenteri alkaa olla meillä aika täysi. Vapaita aikoja on vähän”, Järveläinen sanoo ja viittaa säännölliseen sarjapelaamiseen.

Espoon liikuntajohtaja Martti Merra sanoo, että Espoossa on jäätä, mutta Mestis-tasolle huonosti.

”Edes Kiekko-Espoo ei halua pelata Espoonlahden hallissa, vaan Metro-areenassa”, Merra sanoo.

Entisessä Hartwall-areenassa ei voi pelata, koska sen venäläisomistajat ovat EU:n pakotelistalla. Eri tahot ovat yrittäneet ostaa hallia, mutta kauppa ei ole edennyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat