Jokereiden keulahahmo myöntää hallivaikeudet: ”Tämä menee hankalaksi”

Jokerien Mestis-hankkeen johtohahmon Jarmo Koskisen mukaan helsinkiläisseuralla on vaihtoehtoja kotiotteluihinsa. Hän ei kuitenkaan kerro tarkalleen, mitä ne ovat.

Pasilan halli on edelleen Jokereiden ykkösvaihtoehto pelipaikaksi.

16.1. 18:47

Helsingin Jokerit kertoi maanantaina, että se aikoo hakea paikkaa Mestikseen ensi kaudeksi.

Asiaan liittyy vielä paljon kysymyksiä. Yksi niistä on se, että missä seura pelaisi kotiottelunsa.

Seuran hankkeen johtohahmona toimiva ex-puolustaja Jarmo Koskinen korosti, että Pasilassa sijaitseva areena on edelleen ykkösvaihtoehto. Seura toivoo, että kausi pystyttäisiin avaamaan Pasilassa. Venäläisomisteinen paikka ei tule kysymykseen juuri nyt sodan aiheuttamien pakotteiden takia.

Jokerit toivoo, että areena saataisiin kaupattua ja jälleen toimintakelpoiseksi. Kauppa vaatisi viranomaiskäsittelyn läpäisemisen. Koskinen korosti, että Jokerit ei ole mukana areenan kaupassa millään tavalla.

”Meillä on myös suunnitelma ”B”, vaikka meillä on usko areenassa pelaamiseen. Mutta kyllä tämä menee hankalaksi, myönnän”, Koskinen sanoi.

Vaihtoehtoisiksi pelipaikoiksi on kaavailtu ainakin Helsingin jäähallia ja Espoon Metro-areenaa.

”Olemme alustavasti tiedustelleet, mikä suhtautuminen meihin on. Suhtautuminen on ollut positiivista”, Koskinen kertoi.

Helsingin kaupunki kuitenkin tiedotti maanantaina, että Helsingin jäähalli on jo varattu niin täyteen ensi kaudeksi, ettei Mestiksen sovittaminen ohjelmaan onnistu.

”Jo tehtyjen ja sovittujen sitovien varausten ja Mestiksen yhteensovittaminen oli erittäin haastavaa. Valitettavasti se ei ollut näin myöhäisessä vaiheessa enää mahdollista. Helsingin jäähallista ei löytynyt enää riittävästi tilaa otteluihin”, Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki sanoi tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrottiin myös, että mikäli Helsingin jäähallin tilanne sen jatkossa sallii, Helsingin kaupunki ja Jääkenttäsäätiö edellyttävät, että Jokerit sitoutuu pelaamaan koko Mestis-kauden jäähallissa. Lisäksi ne edellyttävät Jokerien rahoituksen läpinäkyvää avaamista ennen kuin hallivuoroista voidaan sopia.

Koskisen mukaan Jokerit ei ole edes yrittämässä vuokrata ”osakautta” Helsingin jäähallista. Hän tarkensi asiaa näin:

”Kysymyksessä ei olisi osakausi, vaan yrittäisimme ostaa sieltä joitakin otteluiltoja.”

Jokerit voisi hakea hallipaikkaa kotipeleihinsä myös Vantaalta tai Espoosta, mutta sekin näyttää hankalalta, jopa mahdottomalta.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sanoo, että Jokerien kotiotteluita olisi vaikea mahduttaa Vantaan isoimpaan halliin Tikkurilaan.

”Siihen on kovin pitkä matka, että Jokerit pelaa kotiottelunsa Tikkurilassa. Halli on täysi”, Kallislahti sanoo.

Espoon Metro-areenan toimitusjohtaja Katariina Järveläinen kertoo, että asiasta on keskusteltu alustavasti Jokerien kanssa. Mitään päätöstä ei ole tehty.

Suurin osa yksityisen Metro-areenan vuoroista on varattu espoolaiselle jääkiekolle ja edustusjoukkue Kiekko-Espoolle, joka johtaa Mestistä ja suunnittelee paluuta Liigaan jossain vaiheessa.

”Asiasta pitää jutella sidosryhmien kanssa. Jokerien on ensin tietysti lunastettava paikka Mestiksessä. Ensi kauden kalenteri alkaa olla meillä aika täysi. Vapaita aikoja on vähän”, Järveläinen sanoo ja viittaa säännölliseen sarjapelaamiseen.

Espoon liikuntajohtaja Martti Merra sanoo, että Espoossa on jäätä, mutta Mestis-tasolle huonosti.

”Edes Kiekko-Espoo ei halua pelata Espoonlahden hallissa, vaan Metro-areenassa”, Merra sanoo.

Jarmo Koskinen sanoo, ettei Jokerien virallinen kotikaupunki ole vaihtumassa.

”Jokerit on helsinkiläinen seura. Emme me muuttaisi Espooseen”, hän alleviivasi.

Jokerien ”B-suunnitelmaan” kuuluu myös muita paikkoja, mutta ei kommentoinut nimiä.

”Niissä halleissa, joita olemme lähestyneet, asiat ovat kunnossa esimerkiksi pelaajien turvallisuuden kannalta. Joustokaukalot löytyvät”, Koskinen sanoi.

Hakemukset Mestikseen kaudelle 2023–2024 pitää jättää tiistaina, ja Jokerit haluaa olla mukana sarjassa.

”Oleellista nyt on saada Jokerit Mestiksen lauteille. Mestiksellä on tarkka lisenssijärjestelmä”, Koskinen sanoo ja muistuttaa samalla mahdollisista poikkeusluvista.

Mestiksen lisenssien hakuaika päättyy 31. maaliskuuta. Jokerit saanee ennen sitä tarkentavia kysymyksiä Jääkiekkoliitosta, sillä niin paljon tapauksessa tuntuu vielä olevan varmistamattomia asioita.

Jos Jokerit nähdään ensi kaudella Mestiksessä, se pelaa kaikesta päätelleen kotiotteluitaan eri halleissa.

Lue lisää: Jokereiden halliahdinko syvenee – Espoossa ja Vantaallakin alkaa olla täyttä

Lue lisää: Jokereille tyly viesti Helsingin kaupungilta – Helsingin jäähalliin ei mahdu

Lue lisää: Jokerit hakee Mestikseen – johtohahmo kertoo nyt seuran suunnitelmista: ”Tämä on ollut todella tuskaista meille”

Lue lisää: Jokerit hakee paikkaa Mestikseen ensi kaudeksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat