Australian avoimet muutti sääntöjään: kielsi Venäjän ja Valko-Venäjän liput

Muutosta vaati muun muassa Ukrainan Australian-suurlähettiläs.

Ukrainan Katerina Baindl (vas.) voitti Venäjän Kamilla Rahimovan avauskierroksella maanantaina.

17.1. 8:51

Tenniksen Australian avoimet on kieltänyt Venäjän ja Valko-Venäjän lippujen tuomisen turnausalueelle. Alun perin lippujen tuominen oli sallittu, mutta turnausjärjestäjät muuttivat käytäntöä tiistaina.

Syynä on naisten kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelu maanantaina, jossa kohtasivat Ukrainan Katerina Baindl ja Venäjän Kamilla Rahimova. Baindl voitti ottelun kolmessa erässä, mutta katsomoon tuotu Venäjän lippu häiritsi monia.

Ukrainalaiskannattajat olivat kutsuneet järjestyksenvalvojat paikalle, ja illalla Ukrainana Australian-suurlähettiläs Vasyl Myrošnytšenko vaati Twitterissä turnausjärjestäjiä ja Australian tennisliittoa toteuttamaan ”neutraalin lipun” käytäntöään.

Venäläiset tai valkovenäläiset pelaajat saavat osallistua turnaukseen vain neutraaleina urheilijoina, eikä maiden lippuja tai muita tunnuksia käytetä.

Tiistaina turnausjärjestäjät ilmoittivat, että Venäjän ja Valko-Venäjän liput on kielletty turnausalueella.

”Alun perin käytäntömme oli, että lipun saa tuoda otteluihin, mutta niitä ei saa käyttää häiritsevällä tavalla. Eilen oli tapaus, jossa lippu oli laitettu aivan kentän viereen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat