Ott Tänakin takia tehtiin valtava uhraus valmistajien MM-taistossa

Ott Tänäk on aiheuttanut myllerrystä MM-sarjassa.

Ott Tänak ajaa ensi kauden M-Sportilla.

17.1. 18:05

Virolaistähti Ott Tänakin yllättävä siirto Hyundailta Fordeja ajattavaan M-Sport-talliin on yhä kuuma puheenaihe rallin MM-sarjassa.

Vuoden 2019 maailmanmestari Tänak, 35, purki sopimuksensa Hyundain kanssa ja siirtyi kohun saattelemana M-Sportille kaudelle 2023.

Tänakin palkkaaminen talliin ja hänelle kilpailukykyisen ajokin takaaminen on valtava ponnistus M-Sportille, koska toisin kuin Toyota ja Hyundai, M-Sport ei ole tehdastalli. Siksi sen resurssit ovat rajalliset.

M-Sportin äärikokenut pomo Malcolm Wilson, 66, myöntää Autosport-lehdessä, että Tänakin takia talli tekee ison uhrauksen.

Se ei aio käytännössä lainkaan tavoitella tallien MM-titteliä, vaan satsaa kaikkensa siihen, että Tänakilla olisi mahdollisimman kilpailukykyinen ajokki ja kenties mahdollisuus taistella kuljettajien maailmanmestaruudesta.

”Minun pitää olla rehellinen ja todeta, että lataan kaikkeni rallien voittamiseen ja maailmanmestaruuden saamiseksi hänelle (Tänakille). Meillä ei ole voimia ja resursseja haastaaksemme muut tallit valmistajien MM-tittelistä, joten laitamme kaikki panokset osakilpailuvoittojen ja kuljettajamme mestaruuden hyväksi”, Wilson totesi Autosportin mukaan.

Malcolm Wilson kuvattuna Jyväskylän MM-rallissa 2010.

M-SPORTIN toinen vakituinen kuljettaja Tänakin rinnalla on alkavalla kaudella 25-vuotias ranskalainen Pierre-Louis Loubet.

Lisäksi Jourdan Serderidis ajaa M-Sport-Fordilla valikoiduissa MM-ralleissa.

58-vuotias kreikkalainen liikemies Serderidis nautiskelee menosta ja aistii MM-tunnelmia huippuluokan kilpa-autolla, mutta hän ei ole varsinaisesti M-Sportin kuljettaja, vaan kurvailee yksityiskuskin statuksella.

MM-kauden 2023 avauskilpailu, Monte Carlon ralli alkaa torstaina. Puolustavana maailmanmestarina Monte Carlon arvaamattomille erikoiskokeille ampaisee Toyotallaan 22-vuotias Kalle Rovanperä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat