Jokerien sarjapaikka hiertää Mestiksessä – seurapomo väläyttää karsintojen perumista

Jokerit hakee sarjapaikkaa Mestiksestä, josta pitäisi kauden päätteeksi pudota pois yksi joukkue.

Jokerit hakee sarjapaikkaa Mestiksestä.

17.1. 18:32

Mestis-pomot suhtautuvat ristiriitaisesti ajatukseen siitä, että Jokerit pelaisi ensi kaudella Mestistä.

Jokerit on kertonut jättävänsä tiistaina sarjapaikkahakemuksen, minkä jälkeen prosessi nytkähtää eteenpäin.

Jos Jokerit saisi sarjapaikan ja myöhemmin vielä Mestis-lisenssin, pujahtaisivat narripaidat Suomen korkeimmalle sarjatasolle takaportin kautta.

Mestis-seuroissa tätä ei katsota ainoastaan hyvällä, sillä tämänhetkisen sarjajärjestelmän perusteella kaksi Mestiksen runkosarjan huonointa suomalaisjoukkuetta joutuu keväällä karsimaan sarjapaikasta kahden Suomi-sarjan kärkijoukkueen kanssa.

Tästä neljän joukkueen karsintamyllystä vain yhdelle on paikka ensi kaudella Mestiksessä, eli Mestiksen ajatuksena on ollut tiputtaa sarjan joukkuemäärä 13:sta 12 suomalaisjoukkueeseen.

”Se ei ole oikeudenmukaista, jos Jokerit tulee takaoven kautta sisään ja osa nykyisistä Mestis-seuroista joutuu kärsimään taloudellisesti ja taistelemaan putoamista vastaan”, Kajaanin Hokin puheenjohtaja Pasi Halonen linjaa.

”Se olisi päätösmurha karsintoihin joutuvia joukkueita, ja etenkin sitä yhtä putoavaa joukkuetta kohtaan.”

Halonen ehdottaakin, että mikäli Jokerit hyväksytään Mestikseen, yhdenkään Mestis-seuran ei pitäisi kauden päätteeksi pudota pois.

”Niin pitäisi ehdottomasti tehdä. Olisihan se ennenkuulumatonta ja veisi pohjan sarjatoiminnalta, jos Jokerit tulisi ja toinen seura tippuisi.”

Jos Halosen ehdotus toteutuisi ja karsinnat peruttaisiin, se olisi toisaalta märkä rätti Suomi-sarjan parhaille, Mestikseen pyrkiville joukkueille.

”Tarjottaisiinko siis myös Suomi-sarjan voittajalle mahdollisuus tulla kokeilemaan Mestis-kiekkoa, että prosessi olisi mahdollisimman tasapuolinen? Jos karsinnat peruttaisiin, olisihan se raju pyllistys Suomi-sarjan joukkueille. Eli nostettaisiinko joukkuemäärää kahdella? Nämä asiat täytyy käydä huolella läpi”, Halonen pohtii.

Halonen toki sanoo, että jokerikolikolla on kaksi puolta. Hän uskoo, että Jokerit lisäisi Mestiksen mielenkiintoa eikä siksi asetu narripaitojen Mestis-projektia vastaan.

Samaa mieltä on Forssan Palloseuran operatiivinen johtaja Juha-Matti Vuorela.

”Kyllähän Jokerit sarjalle arvoa toisi, mutta olisi se vähän hassua, jos omia heitettäisiin veks ja otetaan takaoven kautta uusia sisään. Tämä asia nousi pinnalle jo viime kesänä Zemgale-tapauksen kohdalla”, Vuorela sanoo.

Latvialainen HK Zemgale osallistuu tällä kaudella Mestikseen.

”Millaisen signaalin se antaisi faneille ja yhteistyökumppaneille suomalaisesta jääkiekosta, jos jotkut voivat tehdä mitä haluaa? Pitkään on jo kuitenkin puhuttu avoimen kilpailun ja sarjojen avaamisen puolesta.”

Halonen myös muistuttaa, että esimerkiksi konkurssin tehnyt SaPKo olisi joutunut lähtemään raivaamaan uutta tulemista alasarjoista.

”Tämä on todella ristiriitainen asia.”

Halonen edellyttää myös, että Jokerien taustakuvioihin saadaan selvyys.

”Nämä huhut, että olisi useampi pelipaikka ynnä muuta kuulostavat minun korvaani vähän oudoilta. Jos heillä olisi halli- ja muut asiat kunnossa niin varmasti hakemuskin olisi helpompi tehdä.”

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat