Ilves-maalivahtia taklattiin päähän toisessa pelissä putkeen – ”Oli hyvin aikaa väistää”

Ilves voitti TPS:n 3–1. Samu Bau teki ensimmäisen liigamaalinsa.

Marek Langhameria taklattiin jälleen päähän.

17.1. 21:52

Tampere

Ilves sai tiistaina jo seitsemännen kerran peräkkäin vähintään yhden pisteen jääkiekkoliigan ottelusta, Samu Bau sai ensimmäisellä liigamaalillaan tililleen voittomaalin ja Ilves kukisti kolmannella yrittämällään ensi kerran TPS:n tällä kaudella.

Silti etenkin Ilveksen valmentajan Antti Pennasen päällimmäinen ajatus oli maalivahti Marek Langhamerin päähän toisessa ottelussa peräkkäin kohdistunut taklaus.

Viime lauantaina ei JYPin Braden Christofferille tuomittu ottelussa jäähyä, mutta myöhemmin tuli kuuden ottelun pelikielto. Tiistaina TPS:n Kasper Koskinen sai toisen erän lopulla suihkukomennuksen osuttuaan Langhameria päähän ohi luistellessaan.

”Jo toinen kerta ja molemmissa tapauksissa pelaaja olisi voinut välttää taklauksen. Koskisella oli hyvin aikaa väistää. Peräänkuulutan pelaajien vastuuta näissä tilanteissa, aivan samoin kuin vaikka siinä, miten otetaan taklaukset vastaan. En osaa sanoa mitään, mitä tästä pitäisi tulla pelikieltoa, se olisi yritys vaikuttaa kurinpitoon”, Pennanen kommentoi.

Jäähy oli Koskisen ensimmäinen tällä kaudella. Viime kaudella hän sai ottelussa Lukkoa vastaan 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta.

”Koskinen osui päähän ja pitikin antaa rangaistus, mutta ihmetytti, että maalivahti jatkoi peliä”, sanoi TPS:n valmentaja Jussi Ahokas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat