Pasi Tuutti kertoo neuvotelleensa KuPSin kanssa – ”Pikkupojan unelma”

KuPS ei ollut ainakaan tiistai-iltaan mennessä soittanut entiselle mestarivalmentajalle.

Pasi Tuutti valmensi Ilveksen junioreita vuonna 2014.

18.1. 10:36 | Päivitetty 18.1. 15:31

Kuopion Palloseura on ratkaisemassa piakkoin, kenestä tulee Veikkausliiga-joukkueen uusi päävalmentaja. KuPS purki päävalmentajasopimuksen perjantaina Simo Valakarin kanssa.

Yksi vahva kandidaatti löytyy jo seuran sisältä. Apuvalmentajana kolmella kaudella toiminut Pasi Tuutti on valmis tehtävään ja hänen kanssaan on neuvoteltu päävalmentajasopimuksesta.

”Totta kai, on neuvoteltu”, Tuutti vastaa kysymykseen siitä, onko KuPS neuvotellut hänen kanssaan päävalmentajatehtävästä.

”Sehän on tällainen pikkupojan unelma, että pääsisi kasvattajaseuransa edustusjoukkueen päävalmentajaksi.”

Tiedätkö, milloin KuPS ratkaisee asian?

”En tiedä.”

KuPSin pääomistaja Ari Lahti vahvistaa, että hän on neuvotellut Tuutin kanssa päävalmentajasopimuksesta.

”Minä en ole neuvotellut muiden kuin Tuutin kanssa”, Lahti sanoo.

Lahden mukaan päävalmentajakysymys ratkeaa tällä viikolla.

Kun Tuutti siirtyi Kuopion Palloseuraan 2019 lopussa, hänelle oli sovittu kakkosvalmentajan rooli.

Kahden eri lähteen mukaan Tuutille oli tuolloin sanottu, että hänestä voisi tulla jossain vaiheessa KuPSin päävalmentaja.

”Varmasti se oli kaikilla tavoitteena, että jonain päivänä on ehkä minun päiväni.”

Minulle on sanottu, että jonain päivänä olet valmis kantamaan myös päävalmentajan vastuun.”

Lahti sanoo, että Tuutin kertoma pitää paikkansa.

”Hänelle ei luvattu ajankohtaa. Se oli yhteinen tavoite. Ajattelen, että olisi hienoa, että KuPSissa olisi kuopiolainen päävalmentaja. Kai Nyyssönen oli tietenkin minun aikanani ruorissa. Kuopiolainen päävalmentaja sopisi satavuotisjuhlakauteen”, Lahti sanoo.

”Mitään ei ole vielä sovittu. Katsotaan nyt sitten, varmaan lähiaikoina teemme päätöksiä.”

Lahden mukaan toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen voisi myös neuvotella päävalmentajaehdokkaitten kanssa.

”Olen sanonut, että on kaksi pestiä, joista haluan olla päättämässä. Toinen on toimitusjohtaja ja toinen on päävalmentaja.”

Lahden mukaan Valakari teki KuPSissa loistavaa työtä kahden vuoden ajan.

”Kaksi kertaa pääsimme pisteen päähän mestaruudesta ja kaksi cupin voittoa. Harmittaa myös Simon puolesta, että emme saaneet mestaruutta. Voin kiittää häntä. Se vähän harmittaa, että hän päätti lopettaa nyt, kun meillä oli sopimus tulevasta kaudesta.”

Jos KuPS on neuvotellut joidenkin muiden mahdollisten päävalmentajaehdokkaiden kanssa, ei se ole ainakaan kääntynyt vielä ilmeisimmän vaihtoehdon puoleen. Kaudella 2019 KuPSin mestaruuteen valmentanut Jani Honkavaara ei ollut ainakaan tiistai-iltaan mennessä saanut soittoa KuPSilta.

”Ei ole ainakaan vielä keskusteltu. En tiedä, missä vaiheessa heidän prosessinsa menee. Ei ole mitään yhteydenottoa tullut”, Honkavaara sanoi tiistai-iltana

”Olen totta kai kiinnostunut [siitä]. Minulla on tietysti määräaikainen työpesti, ja sellainen on aina jonkinlainen hidaste ainakin joillekin.”

Honkavaara työskentelee tällä hetkellä Palloliitossa huippu- ja nuorisovaiheen asiantuntijana.

”Totta kai olen sitä miettinyt, mitä KuPSissa tehdään. Pasi Tuutti olisi täysin luonteva valinta. Hänellä on alkamassa neljäs kausi apuvalmentajana.”

”Olisi hienoa, jos Suomessa olisi Ruotsin malli, jossa seurat kasvattavat omat valmentajansa. Organisaation pitää tietysti tietää, onko apuvalmentajasta päävalmentajaksi.”

Soittoa KuPSilta ei ollut tiistai-iltaan mennessä saanut myöskään entinen Huuhkajat-valmentaja Mixu Paatelainen, joka on tällä haavaa vailla valmennustyötä.

”Kun en ole töissä ja katson, mikä on seuraava mahdollisuus työrintamalla, silloin kuuntelen kaikkia vaihtoehtoja”, Paatelainen vastaa kysymykseen siitä, kiinnostaisiko KuPS häntä.

Olisitko ylipäätään kiinnostunut valmentamaan Veikkausliigassa?

”Totta kai, ei minulla ole mitään sitä vastaan. Pikkuisen jäi hampaankoloon viimeisimmästä rastista, kun siellä eivät asiat menneet ihan niin kuin ehdotettiin ja luvattiin tullessani sinne. Se homma meni täysin mönkään. Siinä mielessä harmittaa, että puusepältä vietiin kädet.”

Paatelainen jatkaa ensi kuussa töitään Euroopan jalkapalloliiton Uefan teknisenä tarkkailijana Uefan seurajoukkuekilpailuissa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat