Hilla Niemelä hiihti tuplakultaa universiadeissa

Niemelä pääsi viiden kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 18 sekunnin marginaalin turvin.

Hilla Niemelä kilpaili marraskuussa maailmancupissa Rukalla.

19.1. 8:41

Hilla Niemelä voitti toisen matkansa maastohiihdossa Lake Placidissa jatkuneissa universiadeissa.

Niemelä pääsi viiden kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 18 sekunnin marginaalin turvin.

Takaa-ajossa Niemelä kasvatti eroa jo yli 20 sekuntiin, mutta Viron Mariel Pullesin kova veto viimeiseen pitkään nousuun kavensi eron noin kymmeneen sekuntiin. Niemelä kesti ja tuli maaliin ykkösenä 7,8 sekunnin turvin.

”Tosi tyytyväinen olen. Oli tänään aika raskasta. Latu oli nihkeä ja aika hidas, mutta onneksi oli riittävä ero tuonne taakse. Vaikka vähän meinasin tummua tuolla tokalla kierroksella, niin se silti kuitenkin riitti”, Niemelä sanoi tiedotteessa.

Tiia Olkkonen lähti ladulle 11:ntenä ja nousia kahdeksanneksi. Siiri Kaijansinkko piti sijoituksensa ja oli 23:s. Vilja Kauranen nousi sijalta 39 sijalle 27.

Miesten 10 kilometrin takaa-ajokisassa kärjessä lähtenyt Japanin Ryo Hirose piti pintansa ja tuli voittajana maaliin ennen Norjan Andreas Kirkengiä.

Suomalaisista Verneri Poikonen oli 13. Juha Nurmi oli 20:s.

Miesten suurpujottelussa Emil Keränen oli kuudes.

”Aivan hyvät tunnelmat. Ei ollut mitkään helpot olosuhteet, ratakin oli aika kääntävä paikoittain. Ihan tyytyväinen olen”, Keränen sanoi.

Niklas Järvikare laski ulos ensimmäisellä kierroksella.

Freestylen slopestylen finaalin voitti Japanin Yuna Koga. Suomen Viivi Paljärvi oli kisassa viides pisteillä 56,75

Ampumahiihdossa miesten pikakisassa Matias Maijala oli 16:s. Kisaa hallitsivat kazakstanilaiset; viiden kärkijoukossa oli neljä Kazakstanin ampumahiihtäjää. Voiton otti Bekentay Turlubekov.

Naisten 7,5 kilometrin pikakisassa parasta suomalaisvauhtia piti Sofia Joronen. Hän oli kahdestoista. Hilda Kukonlehto oli 16. ja Sanni Oikkonen 24:s.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat