Matilda Castren saa tunnetun maalivahdin parikseen kauden avauskisassaan

Orlandon kisa kokoaa yhteen LPGA-kiertueen kahden edelliskauden voittajat. Entinen NHL-maalivahti Tuukka Rask pelaa julkisuuden henkilöiden sarjassa puolen miljoonan dollarin potista.

Matilda Castren lähtee uuteen golfkauteen eri tilanteesta kuin vuosi sitten, jolloin hän sairasti koronan. Kuvassa Castren Tokion olympiakisoissa 2021.

19.1. 9:16

Matilda Castren aloittaa neljännen kautensa golfin naisten kovatasoisimmalla ammattilaiskiertueella LPGA:lla mielenkiintoisessa seurassa Orlandossa.

Casterenin kanssa samassa peliryhmässä ensimmäisellä kierroksella pelaa entinen huippumaalivahti Tuukka Rask.

Pitkän uran jääkiekon NHL:ssä tehnyt Rask on yksi kilpailussa mukana olevista julkisuuden henkilöistä. Rask pelasi vuosina 2007–2022 Boston Bruinsissa 564 ottelua.

Orlandon kisa kokoaa yhteen LPGA-kiertueen kahden edelliskauden voittajat. Mukana on vain 29 ammattilaista, jotka pelaavat 72 reiän lyöntipelikilpailun ilman karsintaa.

Avauskisan palkintopotti on 1,5 miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 225 000 dollaria, reilut 208 000 euroa.

Rask ja muut kutsuvieraat pelaavat omaa kilpailuaan, jonka potissa on 500 000 dollaria, noin 463 000 euroa.

Castrenilla oli sormensa pelissä, että Rask pääsi samaan ryhmään.

”En tiennyt, että Tuukka on tulossa tänne. Mutta kun kuulin siitä manageriltani, niin pyysin, että pääsisin pelaamaan hänen kanssaan. Toive toteutui”, Castren sanoo tiedotteessa.

Kahden kuukauden talvitauon aikana kovaa harjoitellut Castren lensi Orlandoon viime viikolla. Hän oli mukana Suomen maajoukkueen järjestämällä harjoitusleirillä.

Leiri toimi hyvänä valmistautumisena kauden avausviikkoon, vaikka säät eivät olleet ihanteelliset.

”Oli ihan jäätävä sää ja tosi kylmä, mutta siinä sai hyvin vedettyä treenejä. Se oli kiva startti tähän kauteen”, Castren sanoo.

Lake Nona Golf and Country Clubilla pelattavaan kilpailuun Castren lähtee luottavaisin mielin, vaikka edellisestä kilpailustartista on vierähtänyt kaksi kuukautta.

”Peli ei koskaan tunnu täydelliseltä pitkän kisatauon jäljiltä. Mutta kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä ja voin odottaa hyviä tuloksia ja kierroksia.”

Viime kaudella Castren sijoittui LPGA-kiertueella pistetilastossa sijalle 57. Vuosi sitten hän sairasti koronan ennen kauden alkua.

”Nyt on ihan eri tilanne.”

Orlandon kisa päättyy sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat