Murray voitti kuusi­tuntisen maraton­ottelun aamu­neljältä: ”Emme pääse edes vessaan”

Andy Murray taisteli voittoon lähes kuusi tuntia kestäneessä maratonottelussa mutta valitti, ettei päässyt edes vessaan ottelun aikana.

Andy Murray huusi voitonriemussaan Australian avointen toisella kierroksella.

19.1. 19:46

Entinen tenniksen miesten maailmanlistan ykköspelaaja Andy Murray nousi ahdingosta voittoon lähes kuusi tuntia kestäneessä maratonottelussa Australian avoimissa.

Australian avoimessa tennisturnauksessa koetukselle joutuvat niin katsojat kuin pelaajatkin, kun ottelut saattavat alkaa myöhään illalla ja jatkua aina aamuun asti. Näin kävi skotlantilaisen Andy Murrayn ja australialaisen Thanasi Kokkinakisin, 26, viisieräisessä ottelussa toisella kierroksella.

Murray pääsi tuulettamaan voittoaan aamuneljältä. Hän teki mielipiteensä ottelun ajankohdasta selväksi tuomarille.

”Tämä on vitsi, ja tiedät sen hyvin. Tämä on epäkunnioittavaa sinulle, pallopojille ja pelaajille, emmekä pääse edes vessaan”, Murray valitti tuomarille.

”Naurettavaa.”

35-vuotias Murray näytti jo luisuvan kohti tappiota hävittyään kaksi ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen hän kaivoi esiin kuuluisan taisteluasenteensa. Murray voitti ottelun lopulta erin 4–6, 6–7(4), 7–6(5), 6–3, 7–5. Ottelu kesti viisi tuntia ja 45 minuuttia.

Kun Murray lopulta sai ottelun voiton sinetöityä 250:nnessä Grand Slam -ottelussaan, kello oli 4.05 paikallista aikaa. Siitä huolimatta varsin suuri ja äänekäs yleisö oli liimautunut penkkeihinsä Margaret Court -areenalla.

Kolminkertaisen Grand Slam -voittaja Murrayn esitys oli lopulta loistava esimerkki hänen sitkeydestään. Murray ei ole suostunut poistumaan kilpa-areenoilta sen jälkeen, kun hänelle tehtiin lonkkaleikkaus vuonna 2019.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat