Suomalainen liigamaalivahti kuoli ärhäkkään syöpään 54-vuotiaana

Jalkapallomaalivahti Mika Kivelä (aik. Ostrovskij) tunnettiin myös uutterana fysioterapeuttina.

Mika Ostrovskij (myöh. Kivelä) tunnettiin pitkistä kutreistaan.

19.1. 22:12

Suomalaista jalkapalloväkeä kohtasi torstaina suru-uutinen. Maalivahti Mika Kivelä kuoli nykyisessä kotikaupungissaan Vaasassa 54-vuotiaana ärhäkkään sairauden murtamana. Kivelä tunnettiin pelivuosinaan nimellä Mika Ostrovskij, mutta mentyään Päivi Kivelän kanssa naimisiin vuonna 2003 hän otti vaimonsa sukunimen.

Kivelä (s. 26.12.1968) kasvoi Helsingissä ja pelasi juniorivuotensa HJK:ssa. Hän pääsi myös poikamaajoukkueleiritykseen ja pelasi vuonna 1986 yhden alle 17-vuotiaiden maaottelun. Klubin jälkeen matka jatkui HIFK:hon ja sieltä Finnairin Palloilijoihin. FinnPassa hän vartioi maalia 17 liigaottelussa kausina 1993–1994.

Myöhemmin ”Härkä” esiintyi muun muassa AC Vantaan paidassa. 1990-luvun pelivuosinaan Kivelä tunnettiin pitkistä vaaleista hiuksistaan ja kovaäänisestä pelinohjaamisesta.

Kivelä oli koulutukseltaan fysioterapeutti ja hän toimi monien urheilujoukkueiden taustajoukoissa. Muutettuaan Vaasaan hän huolehti vuosien ajan Vaasan Palloseuran jalkapalloilijoiden ja Vaasan Sportin jääkiekkoilijoiden fysikaalisista hoidoista.

Kivelä oli pidetty hahmo myös ikämiesfutaajien joukossa sekä Sopassa eli Helsingin Pallokentällä pelaavan yhteisön parissa.

Kivelällä todettiin syyskuussa 2021 munuaissyöpä, joka oli aggressiivista laatua ja vei veskarin vajaassa puolessatoista vuodessa. Vaimo Päivi Kivelän mukaan hänen miehensä sai erinomaista hoitoa niin Vaasassa kuin Helsingissä, jossa Mikaa tutkittiin kliinisen onkologian dosentin Katriina Peltolan johdolla.

Päivi-vaimon lisäksi maalivahtia jää suremaan pariskunnan 18-vuotias tytär. Perheen naiset pukivat Mikan viimeiselle matkalle Suomen maajoukkuepaitaan.

Oikaisu 20.1.2023 kello 07.35: Tyttär on 18-vuotias eikä 16-vuotias, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat