Jokereiden liigahaave on vuosien päässä, jos Liigan sääntöjä ei muuteta

Liigahallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi Ilari Melartin vaatimusta Liigan avaamisesta: ”Liiga on jo auki.”

Lukon Gabriel Fontaine ja Kalpan Kasper Puutio kamppailivat liigaottelussa.

20.1. 10:48

HIFK:n puolustaja ja pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Ilari Melart nosti HS:n haastattelussa esille vaatimuksen Liigan avaamisesta eli että Liigaan voisi nousta ja myös pudota esimerkiksi karsintojen kautta.

Liigahallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastaa Melartille ytimekkäästi: ”Liigan näkökulmasta Liiga on jo auki.”

Hiltunen tarkoittaa sitä, että Liigaan voi nousta, jos täyttää tiedot ehdot.

”Pelkkä urheilullinen nouseminen ei ole mahdollista. Siinä vaaditaan myös taloudelliset kriteerit. Tämä pitää vain ymmärtää, kun puhutaan ammattilaissarjasta, jossa on tietyt edellytykset”, Hiltunen toteaa.

Lue lisää: Ilari Melart löysi itselleen helpon unilääkkeen – "Uni tulee hyvin"

Ehtoja ovat usean vuoden taloudellinen onnistuminen Mestiksessä tai jossain muussa sarjassa, urheilullinen menestyminen Mestiksessä sekä junioritoiminnan ja olosuhteiden pitää olla kunnossa.

Lisäksi seuran täytyy esittää uskottava taloudellinen suunnitelma ja kyky lunastaa liigaosake.

”Tilanne on se, että kerroimme loppukesästä Jokerit-casen yhteydessä palaavamme asiaan keväällä, käytännössä liigakauden jälkeen. Tilanne ei ole muuttunut”, Hiltunen sanoo.

”Työstäminen tapahtuu Liigan johdolla. Pohdimme meidän tulevia sarjajärjestelmiä ja siinä yhteydessä mietimme, miten Liiga kehittyy tulevaisuudessa.”

Koska nykyiset kriteerit vaativat muun muassa usean vuoden taloudellista onnistumista Mestiksessä, esimerkiksi Jokereilla olisi tämän mukaan vuosien tie Liigaan, jos joukkue aloittaa ensi syksynä Mestiksessä.

”Nykyinen sopimus Liigan ja Jääkiekkoliiton välillä kertoo näin”, Hiltunen vahvistaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat