Kalle Rovanperä ajaa toisena Monte Carlossa, päivä päättyi mainiosti

Kalle Rovanperä oli ensimmäisen päivän toiseksi nopein MM-sarjan avauskisassa. Tallikaveri Sebastien Ogier oli ylivoimainen.

Kalle Rovanperä lähtee MM-sarjaan hallitsevana maailmanmestarina.

20.1. 12:45 | Päivitetty 20.1. 19:21

Toyotan Kalle Rovanperä lähtee lauantaihin toiselta sijalta rallin MM-kauden avaavassa Monte Carlon rallissa. Tallitoveri Sebastien Ogier on 36 sekuntia edellä ja Hyundain Thierry Neuville 1,9 sekuntia jäljessä suomalaisnuorukaista.

Hallitsevana maailmanmestarina kauteen lähtevä Rovanperä otti kauden ensimmäisen erikoiskoevoittonsa, kun hän jätti päivän viimeisellä ja rallin kahdeksannella ek:lla Neuvillea 1,3 sekuntia ja Ogieria 3,1 sekuntia.

”Yritin vain ajaa puhtaan ek:n. Auto tuntui paremmalta kuin aamulla”, Rovanperä tiivisti MM-sarjan ek-voittonsa sivuston liveseurannassa.

”Hyvä ek jälleen, mutta selvää on, että emme pääse samoille ajoille (Toyotan kanssa), en tiedä miksi. Yritän kovasti, ja meillä on nyt samantyyppiset rengasvalinnat. Meidän pitäisi olla korkeammalla, mutta emme ole”, mietti puolestaan Neuville.

Ogier on ajanut pohjat rallin kahdeksasta erikoiskokeesta kuudessa.

”Olen hyvin tyytyväinen. Tällä ek:lla rengasrikkojen riski oli kova, joten otin vähän iisimmin. Olen vain iloinen, että sain tuotua auton maaliin tänään”, huikean uran jo kahdeksatta Monte-voittoa hamuava Ogier sanoi liveseurannassa.

M-Sport Fordin Ott Tänak ajaa neljäntenä, eroa hänellä Rovanperään on noin 18 sekuntia. Viidentenä on Toyotan Elfyn Evans ja kuudentena Hyundain Dani Sordo.

Hyundain Esapekka Lappi on kahdeksantena. Eroa kärkimies Ogieriin on lähes kaksi minuuttia ja seitsemäntenä olevaan Toyotan Takamoto Katsutaan melkein 25 sekuntia.

”On ollut hyvin haastavaa todella tajuta, mitä pitäisi tehdä toisin, jotta ajat olisivat parempia. No, tämä ek näyttäisi olevan minulle parempi, mutta kaikilla muilla pätkillä häviämme yhä enemmän. Yötauon aikana on mietittävä, mitä voimme tehdä. Huomenna on uusi päivä”, Lappi sanoi vaikeasta perjantaistaan.

Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella, joista ensimmäinen alkaa kello 9.24 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat