HIFK-sankari Kristian Vesalaisella aukkoja seura­historiassa, rästi­tentti odottaa

Nuori hyökkääjä lupasi tehoja kaksi kuukautta sitten, ja alkaa lunastaa odotuksia.

Kristian Vesalainen (kesk.) on tällä kaudella koonnut 19 ottelussa tehot 6+8. Kuva Ässät-ottelusta 16. joulukuuta.

20.1. 22:13

Laitahyökkääjä Kristian Vesalainen osasi maalinteon ja syöttelyn paremmin kuin Helsingin IFK:n historian seuran 125-vuotisjuhlaottelussa.

HIFK kaatoi HPK:n 4–1 ja Vesalainen keräsi mahtitehot 1+2. Hieno laukaus suoraan syötöstä vei stadilaiset 3–1-johtoon 38 minuutin pelin jälkeen.

Helsingin jäähallissa oli entisten tähtien loistoa, kun seura juhlisti vuoden 1983 Suomenmestaruutta. Jokerit kaatui silloin finaalisarjassa 3–2, vaikka johti voitoin 2–0.

Vesalainen syntyi 16 vuotta klassikkomestaruuden jälkeen, mutta IFK:ssa arvostetaan sitä, että nykypelaajat tuntevat menneisyyden. Tämä alue ja puolustaja Pertti Lehtosen saavutukset jäivät vähän hataraksi Vesalaiselle.

”Olen niin nuori, että se oli ennen minun aikaani”, Vesalainen sanoi.

Pelaajan puolustukseksi on sanottava, että lupasi vähän selailla näihin liittyviä historiasivuja.

IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi, että oli hienoa, miten hallin yleisö ja kannattajat huomioivat Lehtosen ja muun mestaruusjoukkueen.

Lehtonen teki viidennen ottelun voittomaalin kuuluisaksi jääneellä rystylaukauksella, joka yllätti maalivahti Rauli Sohlmanin.

Peltonen tenttasi ennen kauden alkua pelaajiltaan seuran menneisyydestä. Vesalainen tuli kesken kauden mukaan eikä päässyt ensimmäiseen kuulusteluun.

Peltonen lupaili, että rästitentti odottaisi nuorta maalintekijää.

”Kyllä joukkue pitää siitä huolen, jos on tällainen aukko. Kyllä nämä täytyy tietää paremmin.”

Vesalainen liittyi IFK:n mukaan marraskuun puolivälissä, kun Stadin ylpeys kaatoi Lukon. Siihen mennessä alkukausi Malmössä oli mennyt alavireisesti, ellei peräti penkin alle.

Kaikesta huolimatta Vesalainen puhkui itseluottamusta. Hän lupasi, että tehoja tulee, kun kausi etenee. Entä nyt?

”On sitä ihan hyvin tullut, mutta saa tulla lisää. Itseluottamus tulee treenien kautta. Kyllä siihen on laitettu tunteja”, Vesalainen sanoi voitokkaan HPK-pelin jälkeen.

Pisteiden ja voittojen vaikutus näkyy joukkueessa suoraan, vaikka sarjasijoitus on edelleen vasta kymmenes.

”Jengi on paljon iloisemmalla päällä, kun tullaan aamulla hallille. Olemme repineet hyvin yhdessä pisteitä ja kiivetty sarjataulukossa. Jatketaan samaan tahtiin.”

”Työ on iso, eikä ole vielä loppunutkaan. Hommia täytyy tehdä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat