Juventus sai ankaran rangaistuksen – seura menettää 15 sarjapistettä Serie A:ssa

Rangaistus seurasi kirjanpitoon liittyvistä väärinkäytöksistä. Juventukseen kohdistuu myös erillinen rikostutkinta Torinossa seuran raha-asioista.

Federico Chiesa juhli maalia Monzaa vastaan Italian cupissa 19. tammikuuta.

21.1. 10:09

Milano

Italialaisen jalkapallon suurseura Juventusta rangaistaan 15 sarjapisteen vähennyksellä jalkapallon Italian Serie A:ssa kirjanpitoon liittyvien väärinkäytösten takia.

Italian jalkapalloliiton FIGC:n määräämän rangaistuksen syynä on, että Juventuksen katsotaan keinotekoisesti käyttäneen pelaajasiirtoja kasvattaakseen tasettaan.

Italian jalkapalloliitto määräsi myös tuntuvat rangaistukset Juventuksen entiselle johdolle. Seuran entinen puheenjohtaja Andrea Agnelli ja entinen toimitusjohtaja Maurizio Arrivabene saivat kahden vuoden jalkapallopannat.

Rangaistuksen myötä Juventus valahtaa 22 pisteeseen ja sarjataulukossa kolmannelta sijalta kymmenenneksi. Juventus voi valittaa päätöksestä.

Sanktiot uhkasivat myös kahdeksaa muuta FIGC:n alaista jalkapalloseuraa, mutta muut epäillyt vapautettiin väärinkäytössyytteistä. Epäilyksen varjo lankesi aiemmin muun muassa seuroihin Empoli ja Sampdoria.

Päätös syntyi sen jälkeen, kun jalkapalloliitto oli avannut uudestaan viime vuonna päätetyn tutkinnan, jonka tuloksena Juventus oli vielä vapautettu väärinkäytösepäilyistä. Tutkinta käynnistettiin uudelleen sen jälkeen, kun uutta todistusaineistoa nousi esiin erillisessä rikostutkinnassa, joka Juventuksen raha-asioihin on kohdistettu Torinossa.

Maaliskuussa odotetaan selviävän, joutuvatko seura ja sen entiset hallituksen jäsenet syytettyjen penkille rikosjutussa. Juventuksen koko hallitus erosi marraskuussa. Uusi hallitus nimettiin tällä viikolla.

Lue lisää: Superliigan kannattajat saivat huonoja uutisia EU:lta

Lue lisää: Suomen hallitus ei halunnut tukea Pallo­liittoa rikkaiden Super­liigan vastustamisessa

Lue lisää: Juventuksen koko hallitus eroaa kirjanpitorikos­syytöksiin liittyvän tutkinnan keskellä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat