Heliövaara ja Glasspool hävisivät villin kortin parille – suomalaisen selkä petti

Heliövaaran ja Glasspoolin pelit päättyivät toisella kierroksella Australian avoimessa turnauksessa.

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara kokivat yllätystappion.

21.1. 16:26 | Päivitetty 21.1. 16:39

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool putosivat jatkosta tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin toisella kierroksella. Villillä kortilla turnaukseen päässeet australialaiset Rinky Hijikata ja Jason Kubler kukistivat Heliövaaran ja Glasspoolin erin 3–6, 7–5, 6–2.

”Ensimmäinen fiilis on harmitus, sillä aloitimme todella hyvin. Toisessa erässä valitettavasti minulla veti alaselkä kovaan kramppiin. Siitä en enää toipunut. En pystynyt syöttämään, enkä lyömään kämmentä. Lähelle päästiin toisessa erässä, mutta ei voi mitään. Vastustajat pelasivat hyvin ja tekivät sen mitä piti”, Heliövaara kommentoi Tennisliiton nettisivuilla.

Hijikatan sijoitus nelinpelin maailmanlistalla on 277:s ja Kublerin 163:s. Heliövaaran ranking on 11:s ja Glasspoolin 12:s.

Heliövaara ja Glasspool aloittivat ottelun salamavauhdilla ja laukkasivat nopeasti 5–0-johtoon avauserässä. Vasta avauserän kuudennessa pelissä australialaiset pitivät ensimmäisen kerran syöttönsä 1–5:een ja mursivat tämän jälkeen vastustajiensa syötön Heliövaaran syöttövuorolla.

Australialaisten kiri pysähtyi kuitenkin kolmen perättäisen pelin voiton jälkeen, ja Heliövaara ja Glasspool kuittasivat avauserän 6–3.

Hijikata ja Kubler olivat kuitenkin päässeet vauhtiin ja veivät toisen erän 7–5.

Kolmannen erän neljännessä pelissä Hijikata ja Kubler onnistuivat murtamaan Heliövaaran syötön 3–1-johtoon ja etenivät sen jälkeen 6–2-erävoittoon.

Heliövaara osallistuu Australian avoimissa myös sekanelinpeliin yhdessä australialaisen Ellen Perezin kanssa. Pari on sijoitettu kuudenneksi ja pelaa avauskierroksen ottelunsa sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat