Riitta-Liisa Roponen, 44, säväytti SM-ladulla ja hehkui maalissa intoa ja riemua

Riitta-Liisa Roponen on saanut lisäpuhtia harjoitteluun 19-vuotiaan tyttärensä kilpailuinnostuksesta.

Riitta-Liisa Roponen nautti Kaupin laduilla hiihtämisestä. Erityisesti pitkät työpätkät olivat hiihtäjän mieleen.

21.1. 17:51

Tampere

Kansainvälisiltä kisaladuilta eläköitynyt Riitta-Liisa Roponen, 44, suksi neljänneksi 15 kilometrin (v) SM-otatuksessa lauantaina. Maalissa hän puhkui intoa ja riemua.

”Oli ihan mahtava hiihtää! Ladulla oli ihan uskomaton tunnelma. Ei ollut yhtään sellaista pätkää, ettei siellä ois ollut kannustajaa”, Roponen hihkui.

Ladun varressa tsemppaamassa oli myös Toni Roponen. Se, mitä aviomies yritti viestittää, jäi kuitenkin Riitta-Liisa Roposelle mysteeriksi, sillä huudot hukkuivat yleisön sekaan.

”Tonin ääni on aina jotenkin kannustava, tulipa sieltä mitä tahansa. Nyt oli niin paljon melua, etten tarkkaan kuullut, mitä hän huusi, mutta pelkästään hänen äänenpainonsa motivoi.”

Haastattelun aikaan Toni Roponen oli jo ennättänyt pois Kaupin metsistä ja riensi suukottamaan vaimoaan kesken toimittajien kysymysten.

”Mitäs eläkeläinen”, hän huikkasi Riitta-Liisa Roposen korvaan.

Vaikka Riitta-Liisa Roponen ei lue itseään enää ammattihiihtäjäksi, kertyy treenitunteja edelleen 12–15 viikoittain. Niistä suurin osa – etenkin näin talvisaikaan – on hiihtoa.

Suhtautuminen treenaamiseen on kuitenkin muuttunut kansainvälisen kisauran paketoimisen jälkeen.

”Ammattiurheilijana tiesi aina viikon eteenpäin, mitä harjoituksia on aamulla ja iltapäivällä. Nyt arki rullaa niin, että käyn treenaamassa, mutta treenit eivät enää rytmitä päivää. Jos iltapäivällä on jotain tekemistä, en lähde treenaamaan, vaan teen jotain muuta enkä varaa enää samalla lailla aikaa palautumiseen.”

Motivaatiosta ei ole pulaa, sillä Roponen nähdään seuraavan kerran kisaladulla jo ensi viikonloppuna Kempeleessä. Lisäpuhtia treenaamiseen on tuonut se, että Roposten 19-vuotias tytär Ida on jälleen innostunut kilpailemisesta.

”Laadittiin yhteinen kilpailusuunnitelma, ja tavoite on Simossa helmikuun alussa järjestettävissä parisprintin lääninmestaruuskisoissa.”

”Idan mukana siis mennään tässä alkukaudesta”, Riitta-Liisa Roponen kertoi hyväntuulisena.

15 kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen mestaruuteen kiisi Krista Pärmäkoski, joka voitti toiseksi tulleen Jasmi Joensuun 36,4 sekunnilla. Kolmanneksi sivakoi Eveliina Piippo.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat