Seagulls piti niukasti Lahden takanaan Korisliigan ottelussa

Kouvot kipusi kuudentena Korisliigan ylempään jatkosarjaan.

Seagullsin Zena Edosomwan nousi omiin korkeuksiinsa koritilanteessa lauantaina.

21.1. 20:52

Seagulls päätti lauantaina miesten Korisliigan runkosarjan niukalla 98–95-kotivoitolla Lahti Basketballista.

Lahti voitti ensimmäisen neljänneksen, mutta helsinkiläinen Seagulls otti pelin haltuun toisella kympillä ja nousi kolmannella 15 pisteen johtoon. Lahden kiri kantoi minuuttia ennen loppua vielä tasalukemiin, mutta Seagulls puristi lopussa voiton.

Zena Edosomwan nosti Seagullsille 25 pistettä. Vieraista Chris Clarke päätyi 29 pisteeseen.

Seagulls sijoittui alkusarjassa toiseksi. Lahti hakee vauhtia alemmasta jatkosarjasta.

Kouvot kipusi viimeisenä joukkueena ylempään jatkosarjaan, kun se haki Joensuusta vierasvoiton Kataja Basketista pistein 100–91.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Kataja jäi kotipelissään altavastaajaksi eikä johtanut kertaakaan. Toisella jaksolla Kouvot karkasi jo 26 pisteen johtoon. Kataja kipusi viime minuuteilla tasalukemiin, mutta Kouvot vei loppupelin 12–2.

”Suunnittelimme peliin yllätysmomentin ja muun muassa paikkapuolustuksella saimme ison johdon. Kataja tuli hyvin kolmannelle jaksolle, mutta kestimme hienosti emmekä päästäneet isäntiä ohi. Tämä oli meiltä tosi hieno voitto”, ylisti Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Runkosarjan pistepörssin voittanut Deshon Taylor heitti Kouvoille 35 pistettä. Rahlir Hollis-Jefferson teki Katajalle 26 pistettä.

Myös BC Nokialla oli mahdollisuus napata ylemmän jatkosarjan paikka vierasvoitolla Lapualla, mutta Kobrat käänsi pelin voitokseen 72–62.

BC Nokia johti tasaista peliä kolmannella jaksolla kymmenellä pisteellä, mutta Kobrat käänsi viimeisellä kympillä nimiinsä yhtä suuren voiton.

Kaelin Jackson heitti Kobrille 22 pistettä ja Alan Herndon sekä Johnathan Stove vieraille 16.

Runkosarjassa viimeiseksi jäänyt Uudenkaupungin Korihait haki yllätysvoiton Salosta, kun jo ylemmän jatkosarjan paikkansa varmistanut Vilpas taipui jatkoajan jälkeen täpärästi 101–98.

Peliä hallinnut Korihait johti toisella jaksolla jo 15 pisteellä. Vilpas nousi edelle kolmannen jakson lopulla, mutta Korihait venytti ratkaisun jatkoajalle, jota se hallitsi.

Prince Oduro pussitti Korihaille 22 pistettä ja Quentin Goodin Vilppaalle 26.

Runkosarjan voittanut Kauhajoen Karhu Basket voitti kaikki kotipelinsä, mutta viimeinen voitto oli tiukassa, kun Tampereen Pyrintö kaatui niukasti 80–78.

Pyrintö nousi toisella jaksolla 15 pisteen johtoon, mutta Karhu Basket nousi ohi kolmannen puolivälissä. Pyrintö kävi edellä vielä pari minuuttia ennen loppua, mutta Karhu Basket hoiteli loppupelin.

Henri Kantonen ja Severi Kaukiainen heittivät voittajille 13 pistettä mieheen. Ike Smith oli Pyrinnön tehomies 22 pisteellä.

Oikaisu 21.1.2023 kello 21.21: Vilppaan pelaajan nimi on Quentin Goodin, ei Quntin Gooden kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat