Kalle Rovanperä naureskeli Vuoden urheilija -äänestys­kohulle – ”Ei haittaa yhtään”

Kalle Rovanperä kommentoi Vuoden urheilija -valintaa.

Kalle Rovanperä sijoittui viidenneksi Vuoden urheilija -äänestyksessä.

21.1. 21:41 | Päivitetty 21.1. 21:44

Puget-Theniers

Nuori formulalupaus William Alatalo näki Vuoden urheilija -äänestyksen menneen pieleen, koska Rovanperä ei maailmanmestaruudellaan tullut äänestetyksi ykköseksi.

Itse asiassa Rovanperän sijoitukseksi jäi vasta äänestyksen viides sija, mikä tuntuu äkkiseltään aavistuksen kohtuuttomalta.

Edelle ennättivät selvällä äänimäärällä tittelin voittanut Iivo Niskanen ja seiväshypyn Euroopan mestariksi ponnistanut Wilma Murto sekä estejuoksija Topi Raitanen että koripalloilija Lauri Markkanen.

Äänestää saivat Urheilutoimittajain Liiton jäsenet.

Kesken Monte Carlo -rallin tavoitettu, hyväntuulinen Rovanperä kuittasi asian olankohautuksella. Hän ei näe aihetta asiasta purnaamiseen, vaikka Alatalo yritti heittää aiemmin kommentillaan ns. bensaa liekkeihin.

”Ei haittaa ollenkaan”, Rovanperä sanoi leveästi hymyillen.

Rovanperän luonteeseen ei kuulu kaatuneen maidon murehtiminen.

Niinpä hän ei myöskään innostu ajatuksesta, että ainakin teoriassa rallin maailmanmestaruuden voittaminen suomalaiskuljettajana 20 vuoden tauon jälkeen olisi vuoden kovin juttu.

Henkilökohtaisesti Rovanperä toki arvostaa saavutustaan yli kaiken, mutta ei tykkää kyttyrää, jos muut eivät ole samaa mieltä.

Saman yhteistyökumppanin väreissä hiihtävä Iivo Niskanen oli hänen mielestään oiva valinta tittelin saajaksi.

”Iivo ansaitsi voiton. Hänellä oli hieno kausi.”

Ammattiurheilijana Rovanperä arvostaa kollegoidensa panosta, sillä hän tietää varsin konkreettisesti, mitä ennätystulokset ja täydellinen kausi vaativat.

Rovanperän MM-rallikautta 2022 voi hyvällä syyllä luonnehtia täydelliseksi. Kuusi osakilpailuvoittoa ja maailmanmestaruuden varmistuminen jo pari rallia ennen kauden loppua ovat henkeäsalpaava suoritus nuorelta rallin supertähdeltä.

Koska samaa luonnehdintaa voi käyttää myös olympiavoittaja Niskasesta ja Euroopan mestari Murrosta, pitää Rovanperä äänestystulosta oikeudenmukaisena.

”Monilla muillakin suomalaisilla meni hienosti viime vuonna, joten sekin varmasti teki valinnasta vaikean tällä kertaa”, Rovanperä otaksui.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat