Australiassa taas jätti­yllätys: sijoittamaton 21-vuotias tšekki eteni jo puoli­väli­eriin

Maailmanlistalla vasta sijalla 71 oleva Tšekin Jiří Lehečka pudotti jatkosta turnauksen kuutossijoitetun Kanadan Félix Auger-Aliassimen.

Jiří Lehečka tuuletti yllätysvoittoaan.

22.1. 10:37

Tenniksen Australian avoimissa on nähty tänä vuonna lukuisia yllätyksiä, ja viikonloppuna tahti jatkui tiiviinä. Ensin naisten puolella putosi maailmanlistan ykkönen Puolan Iga Swiatek, ja sen jälkeen oli miesten yllätyksen vuoro.

Maailmanlistalla vasta sijalla 71 oleva Tšekin Jiří Lehečka pudotti nimittäin Kanadan Félix Auger-Aliassimen (ATP-7) jatkosta ja eteni puolivälieriin.

Lehečka, 21, ei ollut voittanut urallaan yhtään ottelua grand slam -turnausten pääsarjassa, mutta tämä vuosi näyttää jatkavan muuten hyvältä näyttänyttä nousukiitoa. Lehečka nousi viime vuonna 70 pykälää ATP-rankingissa.

Nyt hän kaatoi turnauksen kuudenneksi sijoitetun kanadalaisen tiukan neljäeräisen taistelun jälkeen lukemin 4–6, 6–3, 7–6, 7–6.

Voitto oli Lehečkalle ensimmäinen maailman kärkikymmenikössä olevasta pelaajasta.

”Tämä tuntuu uskomattomalta. Jos joku olisi viime vuonna sanonut ensimmäisen kierroksen tappion jälkeen, että pelaan näin, en olisi uskonut”, Lehečka totesi ottelun jälkeen.

Miesten puolelta ovat pudonneet muun muassa ykkössijoitettu Espanjan Rafael Nadal ja kakkossijoitettu Norjan Casper Ruud.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat