Herolan ja Hirvosen keskinäinen paremmuus ratkesi vasta maalikamerakuvissa

Suomen yhdistetyn kärkimiehet napsivat sijat kahdeksan ja yhdeksän maailmancupin kilpailussa.

Ilkka Herola (vas.) ja Eero Hirvonen kamppailivat tiukasti keskenään. Kuva vuodelta 2018.

22.1. 15:21

Suomen Eero Hirvonen sijoittui kahdeksanneksi ja Ilkka Herola yhdeksänneksi Saksan Klingenthalissa sunnuntaina käydyssä yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa.

Herola ja Hirvonen lähtivät ladulle lähes kaksi minuuttia kärjen jälkeen, mutta puristivat hiihto-osuudella eron reiluun minuuttiin. Suomalaisten keskinäinen paremmuus ratkesi vasta maalikamerakuvissa kymmenen kilometrin hiihto-osuuden päätteeksi.

Itävallan Johannes Lamparter voitti kilpailun ennen Norjan Jarl Magnus Riiberiä ja Itävallan Franz-Josef Rehrliä. Riiber kaatui mutkassa vähän ennen maalisuoraa ja jäi ratkaisevasti jälkeen Lamparterista.

Suomen kärkimiehistä molemmille sijoitus on kauden kolmanneksi paras henkilökohtaisissa kilpailuissa. Herola oli toinen Otepäässä ja kuudes Ramsaussa. Hirvonen sijoittui jo sunnuntaiaamuna yhteislähtökilpailussa viidenneksi ja Otepäässä seitsemänneksi.

Klingenthalin sunnuntai oli kilpailijoille kova päivä, koska aamulla ohjelmassa oli lauantaina kisaamatta jäänyt mäkikilpailu. Järjestäjien piti lauantaina muuttaa aikatauluja ja kilpailumuotoja hankalien sääolojen takia, ja normaalikilpailu muuttui yhteislähdöksi. Lauantaina miehet hiihtivät kymmenen kilometriä, jossa Hirvonen oli seitsemänneksi ja Herola yhdeksänneksi nopein.

Hirvonen onnistui sunnuntaiaamuna mäessä ja nousi kilpailun viidenneksi. Herola jäi 18:nneksi. Lamparter voitti yhteislähtökilpailun, jossa hän oli etevin ennen Rehrliä ja Riiberiä.

Yhteislähdön mäkiosuuden jälkeen kilpailijat kipusivat uudelleen torniin ja leiskauttivat sunnuntain normaalikilpailun mäkisuorituksensa. Hirvonen oli 12:s ja Herola 13:s, mutta kumpikin kiri neljä sijaa hiihto-osuudella.

Otto Niittykoski oli normaalikilpailun 32:s, Waltteri Karhumaa 40:s ja Jesse Pääkkönen 41:s.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Itävallan Seefeldissä. Sen jälkeen kunnon virittely jatkuu Saksan Oberstdorfissa ja Schonachissa ennen helmi-maaliskuun taitteessa Slovenian Planicassa järjestettäviä MM-kilpailuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat