Naisten Superliigassa peruttiin ottelu ja kiukku nousi: ”Tarvitsemme lämmitettävät kentät”

Jäätyneen kentän vuoksi ottelua ei päästy pelaamaan.

Kenttähenkilökunta yritti saada kenttää pelattavaan kuntoon Lontoon Kingsmeadow’ssa sunnuntaina.

22.1. 18:21

Englannissa jalkapallon naisten Superliigan ottelu Chelsean ja Liverpoolin välillä jouduttiin sunnuntaina perumaan. Syy oli sääolosuhteissa. Kenttä oli jäätynyt eikä pelaaminen onnistunut.

Liukkaasta kentästä huolimatta ottelu aloitettiin. Sky Sportsin mukaan tuomari päätti perumisesta sen jälkeen, kun Chelsean Erin Cuthbert kaatui liukkaalla kentällä.

Ottelun jälkeen keskustelu kääntyi olosuhteisiin. Molempien joukkueiden puolilta kyseenalaistettiin se, että peli ylipäätään päästettiin alkamaan.

”Alusta asti pystyi havaitsemaan, että kenttä oli reunoilta kuin jäädytetty kaukalo”, Chelsean valmentaja Emma Hayes sanoi Skylle.

Perumispäätös herätti tuoreeltaan tunteita. Peruminen johtui ennen kaikkea siitä, että peli pelattiin kentällä, joka ei ole lämmitettävä. Kenttää yritettiin sulattaa puhaltimilla, mutta siinä ei onnistuttu.

Lämmitettävien kenttien saamista myös naisten pääsarjaan alettiinkin vaatia nopeasti.

”Olemme edistyneet kenttäinvestoinneissa. Yhtään naisten pääsarjan peliä ei pitäisi perua. Tarvitsemme lämmitettävät kentät. Emme elä Barbadoksella”, Hayes vaati.

Vaatimuksia lämmitettyjen kenttien saamisesta alkoi kerätä nopeasti kannanottoja. Esimerkiksi Hollannin ja Arsenalin tähtipelaaja Vivianne Miedema vaati toimia.

”Pelaajien turvallisuuden pitäisi olla aina etusijalla. Onneksi kukaan ei loukkaantunut tänään. Ainoa tapa korjata tämä on vaatia lämmitetyt kentät tai pelata meidän pelimme miesten stadioneilla. Jalkapalloliitto ja seurat, tehkää asiat paremmin”, Miedema kirjoitti Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat