Susi­jengin pää­valmentaja yllättyi Salt Lake Cityssä – taksi­kuski hehkutti Markkasen sijaan Möttölää

Lassi Tuovi oli Henrik Dettmannin kanssa tapaamassa Lauri Markkasta.

Lauri Markkanen on ollut mainiossa vireessä tällä kaudella Utah Jazzin paidassa.

23.1. 8:01

Koripallotähti Lauri Markkanen on Utah Jazzin NBA-joukkueen paras pelaaja ja joukkueen selvä ykkösnimi. Salt Lake Citystä löytyy kuitenkin myös ihmisiä, joille Markkasen nimi ei tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan suomalaisesta koripalloilijasta.

Sen sai viikonloppuna huomata Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi. Tuovi oli yhdessä entisen päävalmentajan Henrik Dettmannin kanssa katsomassa Utahin pelejä ja tapaamassa Markkasta.

Kun lähdön hetki koitti, otti kaksikko Uber-taksin lentokentälle. Tuovi jakoi taksikuskin kanssa käymänsä keskustelun Twitterissä.

”Mistä olet kotoisin, Lassi?”

”Suomesta.”

”Mielenkiintoista, mitä teet täällä?”

”Olen koripallovalmentaja.”

”Aah, minä rakastan Hannoa!”

Tuovi toteaakin twiitissä, että Markkasella on ilmeisesti vielä töitä tehtävänä.

Taksikuskin ihastelun kohde on maajoukkueen, eli Susijengin valmennustiimiin kuuluva Hanno Möttölä. Möttölä on Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja, ja hän pelasi yliopistokoripalloa Utahin riveissä.

NBA:ssa hän pelasi kausina 2000–02.

”Mitä voin sanoa, minulla on 26 vuoden etumatka Lauriin verrattuna”, Möttölä kommentoi Tuovin twiittiin.

Markkanen on tällä kaudella pelannut uransa ylivoimaisesti parasta koripalloa. Hän on tehnyt ottelua kohti keskimäärin 24,8 pistettä ja ottanut 8,7 levypalloa.

Jazz on NBA:n läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä. Joukkue kohtaa seuraavaksi kotikentällään liigan heikoimpiin kuuluvan Charlotte Hornetsin tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat