NFL:n neljä parasta selvillä – Cincinnati loisti lumisateessa, San Francisco jatkoi Dallasin piinaa

Cincinnati Bengals ja San Francisco 49ers selvittivät tiensä lohkofinaaleihin.

Cincinnati Bengals ja Buffalo Bills ottivat yhteen sankassa lumisateessa

23.1. 9:50

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-seurat Cincinnati Bengals ja San Francisco 49ers etenivät yhden askeleen päähän Super Bowl -loppuottelusta, kun joukkueet lunastivat sunnuntaina paikat konferenssifinaaleihin.

Bengals otti lumisateen keskellä vakuuttavan 27–10-vierasvoiton Buffalo Billsistä, ja San Francisco pehmitti kotonaan Dallas Cowboysin 19–12.

San Francisco haastaa ensi sunnuntaina NFC-lohkon loppuottelussa Philadelphia Eaglesin, kun taas Cincinnati pelaa AFC:n mestaruudesta Kansas City Chiefsiä vastaan.

Viime vuonna Super Bowlin hävinnyt Bengals lähti Buffalo-otteluun altavastaajana, mutta sen alku oli musertava. Joukkue karkasi 14–0-johtoon, eikä kotijoukkue pystynyt missään vaiheessa vastaamaan.

Bengalsin nuori pelinrakentaja Joe Burrow heitti kaksi touchdownia ja kaikkiaan 242 jaardia, vaikka talvisää toi joukkueille omat haasteensa.

”Tämä oli täydellinen peli kaikilta, hyökkäykseltä, puolustukselta, roolipelaajiltamme. Hallintaa alusta loppuun, sitä me odotimmekin”, Burrow hehkutti CBS:n tv-lähetyksessä.

Cincinnati ja Buffalo kohtasivat runkosarjassa tammikuun alussa, jolloin ottelu keskeytettiin ja peruutettiin Billsin takapuolustaja Damar Hamlinin sairauskohtauksen takia. Sydämenpysähdyksestä toipuva Hamlin oli katsomassa sunnuntain pudotuspeliottelua ja sai Bills-kotiyleisöltä valtavat suosionosoitukset, mutta hurmos ei kantanut kentälle asti.

San Francisco nappasi paikan neljän joukossa loistavan puolustuspelinsä ansiosta ja jatkoi samalla Cowboysin piinaavaa putkea ilman Super Bowl -paikkaa. Texasin suurseura pelasi edellisen kerran loppuottelussa 1996, San Franciscolla on 2000-luvulta kaksi Super Bowl -tappiota (2013, 2020).

Tämän vuoden Super Bowl pelataan Arizonassa Suomen aikaa maanantaiyönä 13. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat