Huima draama päättyi todelliseen tuuri­palloon Australian avoimissa

Venäjän Andrei Rublev eteni puolivälieriin kaadettuaan Tanskan Holger Runen viiden erän taistelussa.

Venäjän Andrei Rublev eteni puolivälieriin huiman taistelun jälkeen.

23.1. 10:20 | Päivitetty 23.1. 13:47

Venäjän Andrei Rublev osoitti sitkeytensä, kun hän eteni miesten kaksinpelin puolivälieriin Australian avoimissa maanantaina.

Tenniksen ATP-listalla kuudentena oleva Rublev kaatoi Tanskan Holger Runen (ATP-10) erin 6–3, 3–6, 6–3, 4–6, 7–6 ja esitti etenkin viidennessä erässä melkoista taistelutahtoa.

Rune johti päätöserää jo 5–2, ja hänellä oli kaksi ottelupalloa Rublevin syötössä. Ne Rublev kuitenkin hoiti, mursi tanskalaisen syötön ja nousi vielä mukaan taisteluun voitosta.

Erä eteni katkaisupeliin, josta näytti muodostuvan täysin Runen näytös. Hän johti parhaimmillaan jo 5–0, 6–2 ja 7–3, mutta Rublev ei luovuttanut.

Viidennen erän katkaisupeli pelataan muista eristä poiketen kymmeneen pisteeseen, ja sen oljenkorren Rublev käytti. Hän voitti peräti kuusi pistettä peräkkäin ja siirtyi 9–7-johtoon.

Kaksi ottelupalloa eivät kuitenkaan tuoneet tulosta. Rune pelasti toisen huikealla ohituslyönnillä, kun Rublevilla oli kaikki valtit käsissään verkkolyönnissään.

Rublev sai toisella syötöllään hankittua vielä kolmannenkin ottelupallon, ja siinä onni astui peliin.

Rune syötti Rublevin rystypuolelle, ja tämän palautuslyönti osui niin painavasti verkkonauhaan, että pallo putosi aivan verkon juureen tanskalaisen puolelle.

Runelta putosi maila kädestä järkytyksestä, ja Rublev kaatui selälleen haudaten kasvonsa käsiinsä.

Hetken päästä hän pyysi eleillään anteeksi onnekasta voittolyöntiään ja juoksi verkolle kiittämään Runea ottelusta.

”En kutsuisi tätä vuoristoradaksi. Tämä on kuin ase asetettaisiin ohimolle, vuoristoradassa on huolettomampaa”, Rublev kommentoi yli kolme ja puoli tuntia kestäneen ottelun tauottua.

”Ennen en pystynyt voittamaan tällaisia otteluita. On vaikeaa löytää sanoja, minä vain tärisen.”

Rublev kohtaa puolivälierissä voittajan Serbian Novak Djokovicin ja Australian Alex de Minaurin kohtaamisesta. Rublev pudotti turnauksen toisella kierroksella Suomen Emil Ruusuvuoren.

Maanantaina paikkansa puolivälieriin lunasti myös Yhdysvaltojen Ben Shelton, joka kaatoi maanmiehensä J.J. Wolfin erin 6–7, 6–2, 6–7, 7–6, 6–2 . 20-vuotias Shelton on maailmanlistalla sijalla 89.

Valkovenäläinen Aryna Sabalenka otti puolivälieräpaikan naisten kaksinpelissä, kun Sveitsin Belinda Bencic kaatui 7–5, 6–2 -numeroin.

Sabalenka on ollut jo vuosia naisten kaksinpelin huipulla, mutta grand slam -kisan voitto on karannut aiemmilla yrityksillä hyppysistä.

Australiassa mestaruuteen on oivallinen mahdollisuus. Puolivälierässä valkovenäläinen kohtaa Kroatian Donna Vekicin, ja välierässä vastustaja olisi joko tshekki Karolina Pliskova tai puolalainen Magda Linette.

Valkovenäläinen on kehittänyt viime aikoina etenkin henkistä puoltaan.

”Minun on kestänyt hieman aikaa ymmärtää, että negatiiviset tunteet eivät auta kentällä. Kentällä on pysyttävä vain lujana ja tehtävä kaikki voitava”, viidenneksi sijoitettu Sabalenka sanoi.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat