Everton erotti päävalmentajansa – putoaminen uhkaa liki 70 vuoden pääsarjaputken jälkeen

Evertonin päävalmentaja Frank Lampard sai potkut sunnuntain tappion jälkeen.

Frank Lampard katseli pelaajiensa lämmittelyä vuodenvaihteen ottelussa.

24.1. 7:58

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Everton erotti maanantaina päävalmentajansa Frank Lampardin. Everton FC ilmoitti potkuista kotisivuillaan.

Valioliigassa aiemmin Chelseaa valmentaneen Lampardin kohtaloksi koitui sunnuntaina vieraissa kärsitty 0–2-tappio West Hamille. Everton on pelannut Valioliigassa kahdeksan ottelua peräkkäin ilman voittoa ja hävinnyt Valioliigan 12:sta viime pelistään yhdeksän.

Everton on 20 joukkueen sarjassa viimeistä edellisenä eli putoamisviivan alapuolella.

Liverpoolilaisjoukkueen alkuvuosi on ollut synkkä. Everton on hävinnyt kaikki neljä otteluaan peräkkäin, kolme Valioliigassa ja yhden Englannin FA-cupissa.

Englannin maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Lampard ehti työskennellä Evertonissa tehtävässään noin vuoden. Hän korvasi tammikuussa 2022 päävalmentajana Rafael Benitezin.

Everton oli tuolloin Valioliigan sarjataulukossa sijalla 16, hivenen putoamisviivan yläpuolella. Everton uusi Lampardin johdolla pääsarjapaikkansa voitettuaan kauden kuudesta viimeisestä valioliigapelistään kolme ja sijoituttuaan juuri 16:nneksi.

Lampardin valmennuksessa Everton on voittanut kaikissa kilpailuissa vain 12 ottelua 44:stä. Evertonin valioliigavalmentajista Lampardin pistetahti on ollut toiseksi heikointa Mike Walkerin jälkeen. Walkerin komennossa Everton raapi 0,87 pistettä valioliigapeliä kohti, Lampardin johdolla 0,92.

Varsinkin viime aikoina kannattajien hampaissa ollut Everton on vaarassa pudota ensimmäistä kertaa Englannin liigan pääsarjasta sitten kauden 1953–54. Sillä on nyt haussa alle seitsemän vuoden sisään kahdeksas päävalmentaja.

Oikaisu 24.1.2023 kello 11.18: Otsikossa oli alunperin virheellisesti, että putoaminen uhkaisi lähes 60 vuoden jälkeen. Everton on ollut pääsarjassa lähes 70 vuotta yhtäjaksoisesti.

Lue lisää: Evertonin ja West Hamin managereiden ”potkukilpailu” kääntyi David Moyesin eduksi

Lue lisää: Selvitys: Manchester City on liikevaihdoltaan suurseurojen ykkönen

Lue lisää: Manchesterin derbyssä käsittämätön tuomari­päätös – ManU nousi takaa ja yllätti Cityn

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat