Salailu ja piilottelu eivät edistä Jokerien ja jääkiekon asiaa millään tavalla

Liigasta haaveilevalla Jokereilla vaikuttaa olevan todella paljon tehtävää perusasioidenkin kanssa, kirjoittaa Helsingin Sanomien urheilutoimituksen uutistuottaja Tero Hakola.

Jokerit haluaa ensin Mesikseen ja sitten Liigaan.

24.1. 11:02 | Päivitetty 24.1. 16:47

Helsingin Jokereilla on tiistaina ensimmäinen kohtalonpäivä, kun Jääkiekkoliiton liittohallitus käsittelee sen paluuta KHL-kierroksen jälkeen kotimaan kaukaloihin.

Jokerit jätti viime viikolla sarjapaikkahakemuksen Jääkiekkoliitolle.

Seura tavoittelee Suomen toiseksi korkeimman sarjatason Mestiksen sarjapaikkaa ensi kaudeksi, mutta yhtä hyvin voi olla, että se joutuu aloittamaan Liiga-paikan tavoittelun porrasta alempaa.

Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Jukka Toivakka sanoi STT:n haastattelussa liiton tarkastelevan Jokerien kohdalla kokonaisuutta ja tekevänsä päätöksensä asiasta tiistaina.

Mikäli liittohallitus näyttää Jokerien Mestis-haaveille vihreää valoa, joukkue voi hakea lisenssiä ja sen käsittely on myöhemmin.

Jokereilla on muutamia seikkoja, jotka tukevat sen Mestis-paikkaa.

Seuran juniorityö on Suomen ehdotonta huippua. Jokerit johtaa 18-vuotiaiden SM-sarjaa ja on toisena 20-vuotiaiden SM-sarjassa.

Myös fanipohja on kunnossa kuten kannattajayhdistys Eteläpääty ry:n julkaisema videopätkä lauantain ottelusta Helsingin IFK:ta vastaan osoittaa. Jokerit voitti ottelun maalein 3–1.

Sitten muutama miinus. Jokerit pyrkii Suomen toiseksi kovimpaan jääkiekkosarjaan, mutta tällä hetkellä seuralla ei näytä olevan tietoa pelipaikasta, rahoittajista, pelaajista eikä oikein yhteyshenkilöäkään.

Espoon Bluesin entinen toimitusjohtaja Jarmo Koskinen on tosin myöntänyt olevansa hankkeen vetäjä, mutta lupasi Ilta-Sanomien haastattelussa kertoa asiasta tarkemmin vasta sitten kun Mestis-lisenssi on saatu.

Edellinen ja ainoa tiedonanto Jokereista löytyykin viime syksyltä. Silloin junioriorganisaatio Jokerit ry kertoi seuran pyrkivän takaisin huipputasolle ja vetosi työrauhaan.

Siinä onkin suurin piirtein kaikki, mitä Jokerit itse on kertonut. Kaikki muut tiedonrippeet ovat tiedotusvälineiden kaivamia.

Salailu ja piilottelu ei ole edistänyt Jokerien asiaa millään tavalla. Eikä myöskään jääkiekon asiaa.

Jääkiekkoliitto joutuu perustelemaan tarkasti, jos ja kun se hyväksyy näin salamyhkäisen hankkeen.

Nykymaailmassa on usein tapana, että keskeneräisistä projekteista ei kerrota julkisuuteen. Jokerien kohdalla vaikuttaa valitettavasti siltä, että tehtävää on todella paljon.

Jokerien kohtelua seurataan tarkasti esimerkiksi rajan takana Kiekko-Espoossa, joka pyrkii myös Liigaan.

Kiekko-Espoo pyrkii sinne kehittämällä määrätietoisesti omaa toimintaansa ja avoimin kortein.

Lue lisää: Kiekko-Espoo pyrkii Liigaan ja voi pelata siellä ennemmin kuin Jokerit – tämä on seuran suunnitelma

Lue lisää: Jääkiekkoliitto päättää tiistaina, mihin sarjaan Jokerit voi hakea lisenssiä

Lue lisää: Jokereiden liigahaave on vuosien päässä, jos Liigan sääntöjä ei muuteta

Lue lisää: Asian­tuntijoilta tiukka näkemys: SM-liiga ei voi estää Harkimoiden Jokerien paluuta

Lue lisää: Kiekkopomot tyrmäävät Jokerien paluun SM-liigaan

Lue lisää: Jokerien hallisotkussa on ainakin yksi iso häviäjä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat