Toimittaja nöyrtyi ja pyysi anteeksi Lauri Markkaselta

”Olen pahoillani, Lauri. Olet tähti, olet all star. Anteeksi, että epäilin sinua”, koripallotoimittaja runoili anteeksipyynnössään.

Tuttu näky tältä kaudelta: Lauri Markkanen dominoimassa vastustajan korilla.

24.1. 16:16 | Päivitetty 24.1. 20:17

Lauri Markkanen pelaa häikäisevää kautta koripallon kuninkuussarjassa NBA:ssa.

Utah Jazzin tähti on tyrkyllä NBA:n tähdistöotteluun, ja monien mielestä suomalaiskolossi kuuluu tämän kauden suoritusten perusteella noihin karkeloihin.

Kaikki eivät kuitenkaan ole kauden alusta alkaen uskoneet suomalaiseen. Markkanen on matkallaan kiistattomaksi tähtipelaajaksi joutunut hiljentämään lukuisia epäilijöitä.

Yksi kriitikoista on ollut australialainen podcastisäntä ja toimittaja Mark Karantzoulis , joka keskittyy raportoimaan Markkasen entisestä seurasta Chicago Bullsista.

Karantzoulis, joka käyttää yleensä lyhennettä Mark K, julkaisi Twitterissä hiljattain videon, jolla pyysi anteeksi epäilyjään. Hän mainitsi videossaan suomalaisen koripallovalmentajan ja -asiantuntijan Kristian Palotien, jonka kanssa oli väitellyt Markkasen asemasta ja kyvyistä.

Karantzoulis oli aikaisemmin kertonut pyytävänsä julkisesti anteeksi, jos Markkanen olisi tähtipelaaja vielä 25 pelatun ottelun jälkeen.

Lopputulos: Palotie oli oikeassa.

”Nauhoitan tätä tyhmää videota, koska löin tyhmän vedon”, Karantzoulis aloitti.

”Tai oikeastaan se ei ollut veto, vaan sananvaihto yhden parhaista seuraajistani, Kristian Palotien, kanssa. Toivottavasti lausuin nimesi oikein, Kristian”, hän jatkoi.

Alkulämmittelyjen jälkeen Karantzoulis kävi kiinni videon varsinaiseen pääasiaan.

”Juttelimme Markkasesta kuten olemme tehneet lukuisia kertoja vuosien varrella. Meillä oli erimielisyyksiä tästä Jazz-kaudesta. En uskonut Markkaseen. Se, mitä hän teki alkukaudella Utahissa, luulin sen olevan samaa, mitä hän on tehnyt aikaisemminkin. Arvioin, että hän väläyttelee tähtipotentiaaliaan 10–15 pelin ajan, jonka jälkeen kuvitellaan, että hänestä tulee todellinen tähti.”

Hän nosti esimerkiksi Markkasen huippuvireen Bullsissa 2019. Tuolloin Markkanen tehoili alkukaudesta keskimäärin 26 pistettä ja 12 levypalloa peliä kohden, mutta sitten tahti hyytyi.

”Ajattelin saman käyvän nyt Utahissa. Palotie sanoi minun olevan väärässä, mutta en uskonut. Kerroin olevani oikeassa. Sanoin haluavani nähdä enemmän ja 25 pelin ajan”, Karantzoulis jatkoi.

Edellisen lausuntonsa jälkeen hän myönsi lähes hammasta purren erehtyneensä.

”Olemme ylittäneet kauden puolivälin, ja Lauri on yhä tähti. Joudun myöntämään olleeni väärässä.”

Epäilijä esitti pahoittelunsa myös suomalaisille koripallokannattajille ja NBA:n seuraajille.

”Kaikki suomalaiset, jotka seurasitte minua mutta ette enää, koska suututin niin monet teistä Lauri-lausunnoillani, pyydän anteeksi.”

Lopuksi hän myönsi erheensä myös Markkaselle itselleen.

”Olen pahoillani, Lauri. Olet tähti, olet all star. Anteeksi, että epäilin sinua”, Karantzoulis pahoitteli runoillen viimeisen lauseen suomeksi.

Markkanen on tilastoinut tällä kaudella 24,8 pistettä ja 8,8 levypalloa peliä kohden.

Oikaisu kello 20.09: Lisätty Mark K:n sukunimi Karantzoulis. Korjattu tieto kansalaisuudesta: Karantzoulis on australialainen, ei yhdysvaltalainen. Lisätty tieto podcastisännyydestä.

Lue lisää: Lauri Markkanen jälleen piste­rohmuna – ”hän oli sensaatio­mainen, mikä alkaa olla tavallista”

Lue lisää: Lauri Markkanen on noussut Utahin fanien ykkössuosikiksi – pysäyttävä hetki sai Lassi Tuovin herkistymään

Lue lisää: NBA herkutteli Lauri Markkasen komeimmilla donkeilla

Lue lisää: Susi­jengin pää­valmentaja yllättyi Salt Lake Cityssä – taksi­kuski hehkutti Markkasen sijaan Möttölää

Lue lisää: Lauri Markkanen mätti 22 pistettä ja kahmi levypalloja

Lue lisää: Lauri Markkasen peli kulkee mutta Teslan kanssa tuli ongelmia – Susijengin päävalmentaja änkesi takaluukusta sisään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat