HIFK:n fanit parjasivat törkeästi Jokereita nuorten ottelussa: ”Nyt rima alitettiin”

HIFK tuomitsee faniensa käytöksen nuorten liigan paikallisottelussa Jokereita vastaan.

HIFK:n ja Jokerien välisessä nuorten kiekkopelissä tapahtui fanien ylilyönti.

24.1. 16:27

Viime lauantaina pelatussa kiihkeässä U20 SM-sarjan paikallisottelussa HIFK–Jokerit sattui ja tapahtui.

Nordenskiöldinkadun jäähallissa pelattua ottelua seurasi poikkeuksellisen suuri yleisömäärä, 1 197 katsojaa.

Meininki katsomossa oli paikan päällä olleiden mukaan ajoittain riehakas, mutta arkkivihollisten kohtaamisessa katsomosta kuultiin myös mauttomia huutoja.

Katsojien mukaan HIFK:n fanipäädyssä mustiin pukeutuneet henkilöt roikkuivat päätypleksissä kiinni ja aloittivat ensin isolla joukolla ”Suomi! Suomi! Suomi!” -huudot.

Tämän jälkeen klangi muuttui. Raporttien mukaan HIFK:n kannattajat huusivat joukolla muutamaan kertaan ”ryssät!” ja jatkoivat huutamalla ”Putinin h***at!”

Huutelun lisäksi osa HIFK:n kannattajista käänteli päätypleksiä sen verran voimalla, että pleksi alkoi vääntyä, mutta säilyi ehjänä.

HIFK:n toimistolle saapui kannattajien törkyhuudoista palautetta, johon seura suhtautuu asianmukaisella vakavuudella.

”Ihan syystäkin tästä tuli palautetta. Olemme vastanneet jokaiseen viestiin, ja olemme käyneet myös tilanteen asianosaisten kanssa läpi. Emme hyväksy tällaista käytöstä missään muodossa. Tuollainen ulostulo ei ole seuran arvojen mukaista”, sanoo HIFK:n viestintäpäällikkö Eetu Hyvärinen.

”Harmittaa, että tällaista tapahtuu. Vastakkainasettelu kuuluu urheiluun ja kannattajakulttuuriin, mutta nyt rima alitettiin, ja se jätti huonon klangin.”

Muuten paikallisjoukkueiden välinen tapahtuma keräsi paljon kiitosta.

”Kun lauantai-iltana saa yli tuhat silmäparia seuraamaan U20-peliä, se kertoo siitä, että tästä voi kehittyä isokin tapahtuma, mutta ilman lieveilmiöitä. Tämä ei toistu vastaisuudessa.”

HIFK ei usko, että seura saa katsojien huutelusta sanktioita.

”Siihen en usko. Olemme käyneet tämän seurassa sisäisesti ja asianomaisten kanssa läpi. Tuollainen toiminta ei ole meille ok. Haluamme, että tällaisia tapahtumia on jatkossakin ja vastakkainasettelu tapahtuu hyvän maun rajoissa”, Hyvärinen sanoo.

Yhteenottoja lauantain ottelussa ei nähty. HIFK:n ja Jokerien kannattajat seurasivat ottelua vastakkaisissa päädyissä.

Ennen ottelua jäähallin pihalla oli paikalla poliiseja seuraamassa tilannetta, kun katsojat jonottivat halliin sisään. Virkavalta oli paikalla myös hallin sisällä ottelun aikana.

HIFK:n ja Jokerien U20-joukkueet kohtasivat edellisen kerran kolmisen kuukautta sitten Nordenskiöldinkadun harjoitushallissa. Myös tuossa ottelussa virkavalta oli paikalla turvaamassa ottelutapahtumaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat