Esapekka Lapin pomo jyrähti kehnosti sujuneen kauden avausrallin jälkeen

Hyundain tallipäällikkö kaipaa tiimiltään ryhtiliikettä MM-sarjassa.

F1-radoilta tunnettu Cyril Abiteboul on Esapekka Lapin uusi esimies rallin MM-sarjassa.

25.1. 8:46

MM-kauden 2023 avausralli Monte Carlon arvaamattomilla, mutta yllätyksellisillä asfalttiteillä oli menestyksekäs Jari-Matti Latvalan, 37, johtamalle Toyotan tallille. Ranskalaistähti Sébastien Ogier, 39, voitti ja puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä, 22, oli toinen.

Toyotan menestystä täydensi brittikuljettaja Elfyn Evansin, 34, neljäs sija.

Japanilaisen autojätti Toyotan kovan kilpailijan, eli eteläkorealaisvalmistaja Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville, 34, ylsi palkintopallille eli kolmanneksi.

Hyundain kuljettajista espanjalaiskonkari Daniel Sordo, 39, oli tulosliuskalla seitsemäs ja Esapekka Lappi, 32, kahdeksas.

Lappi ruoski tulostasostaan itseään rallin aikana ja sen jälkeen, vaikka hänen vauhtiaan hyydyttivät jossain määrin myös ajokin tekniset murheet.

Hyundain uusi tallipomo, F1:ssä aiemmin johtotehtävissä työskennellyt Cyril Abiteboul, 45, muistutti karuista tosiasioista Monte Carlon rallin jälkeen.

"Toyotan saavuttamiseen on kosolti aikaa, mutta ne pisteet jotka menetetään kauden alussa, ovat meiltä poissa myös MM-kauden lopussa. Meidän pitää varmistaa, että olemme tämän pelin kärjessä niin pian kuin mahdollista”, Abiteboul totesi Autosportin mukaan.

Neuville hävisi voittoon kaasutelleelle Ogierille 44,6 sekuntia. Sordon ja Lapin ero kärkeen oli kummallakin liki neljä minuuttia.

”Minusta vauhtimme ei ollut kovin hyvää, muttei kovin huonoakaan. Mielestäni ei ole syytä olla liian huolissaan”, Neuville selvitti Autosportin mukaan.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 9. helmikuuta alkaen.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat