Jokerit veti Mestis-hakemuksen takaisin viime hetkellä – näin toimitus­johtaja perustelee päätöstä

Jokereiden hakemusta oli tarkoitus käsitellä Jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa.

Jokereiden tulevaisuus on edelleen hämärän peitossa.

24.1. 19:33 | Päivitetty 24.1. 20:54

Jääkiekon Mestikseen paikkaa havittelevan Helsingin Jokerien tapauksessa nähtiin yllätyskäänne tiistaina. Team Jokerit oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen ei nimittäin käsitelty lainkaan Jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa.

Aloite tuli seuran suunnalta.

”Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä”, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi tiedotteessa.

”Sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä”, tiedotteessa todetaan.

Jokerit julkaisi episodista oman tiedotteensa myöhemmin tiistai-iltana. Seura sanoo pyytäneensä asian pöytäämistä perustuen hakemuksesta saatuihin lisäselvityspyyntöihin, jotka koskevat ”hakemuksessa esitettyjen asioiden yksityiskohtaisempaa selvitystä”.

Ilta-Sanomat tavoitti seuran keulakuvana esiintyvän ja seuran toimitusjohtajana aloittavan Jarmo Koskisen kommentoimaan erikoista käännettä.

”Pöytäämisen tarkoitus oli se, että saadaan mahdollisimman konkreettinen hakemus jätettyä, joka menee lävitse. Eli varmistetaan läpimeno. Nyt oli vielä osittain keskeneräisiä asioita, en lähde niitä erittelemään edelleenkään”, Koskinen sanoi.

Jatkokysymyksistä huolimatta Koskinen ei suostunut kertomaan, mitä asioita Jokereilla on auki. Hän vetosi siihen, että ”kaikki eivät halua sitoumuksiaan julki asioiden ollessa keskeneräisiä”.

Koskinen on siinä käsityksessä, että tuoreesta šokkikäänteestä huolimatta Jokerit ehtii vielä täydentää sarjapaikkahakemusta ja saattamaan sen liittohallituksen käsiteltäväksi. Mestiksen lisenssihakemukselle takaraja on maaliskuu, ja sitä ennen seuralla pitäisi olla sarjapaikka.

”Olen siinä käsityksessä, että ehdimme. Lisenssimenettelyhän on maaliskuussa, ja se on viimeinen tuomio, jos näin sanotaan,” Koskinen pyörittelee.

Jos liittohallitus hyväksyy Team Jokerit oy:n hakemuksen Mestikseen, haetaan seuraavaksi lisenssiä Jääkiekkoliiton lisenssikomitealta. Siihen hakuaika on maaliskuun loppuun asti.

”Se on huomattavasti yksityiskohtaisempi hakemus. Silloin perataan olosuhteet, taustat ja suunnitelmat tarkemmin. Siinä pyritään varmistumaan, että pystytään varmasti pelaamaan koko kausi”, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kommentoi.

Jokerit on pelannut Suomessa ja SM-liigassa viimeksi kaudella 2013–14. Sen jälkeen joukkue siirtyi Venäjän KHL:ään, josta se vetäytyi viime helmikuun lopussa presidentti Vladimir Putinin aloitettua Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat