Lajia vaihtanut olympiavoittaja Stina Nilsson ei mahtunut MM-kisoihin

Ruotsin joukkue MM-kisoissa on kova eikä Nilssonilla ole siihen asiaa.

Stina Nilsson rakastaa ampumahiihtoa, vaikka tulosta ei synnykään.

25.1. 9:35

Hiihdon olympiavoittaja Stina Nilssonin ampumahiihtoura ei kulje optimaalisissa tuulissa.

Ruotsi valitsi tällä viikolla joukkueensa ampumahiihdon MM-kisoihin eikä Nilsson mahtunut ryhmään mukaan. Sen sijaan Nilsson saa tyytyä edustustehtäviin EM-kisoissa.

Nilsson on tällä kaudella ollut maailmancupissa parhaimmillaan 33:s. Ruotsi valitsi MM-kisoihin viisi kilpailijaa, jotka ovat Hanna Öberg, Elvira Öberg, Anna Magnusson, Mona Brorsson ja Linn Persson.

Molemmat Öbergit, Magnusson ja Persson ovat maailmancupissa 15 kärjessä. Brorssonkin on kerännyt hieman Nilssonia enemmän maailmancupin pisteitä.

”Neljä kilpailijaa on ollut palkintopallilla, mutta en minä. On täysin järkevää, että en ole mukana MM-kisoissa”, Nilsson myönsi SVT:n mukaan.

Nilsson sanoo ampumahiihdon olevan monimutkainen laji ja hänen itsensä nauttivan ongelmien ratkaisemisesta.

”Ampumahiihto on mielestäni edelleen hauskaa. Kunnioitan valintoja täysin”, Nilsson sanoi.

Nilsson siirtyi ampumahiihtoon vuonna 2020. Maastohiihdon puolella hän voitti olympiakullan sprintissä Pyeongchangissa 2018. Samoissa kisoissa hän oli kolmas 30 kilometrin kisassa.

Keväällä 2019 Nilsson pystyi kukistamaan latuja sillä kaudella ylivoimaisesti hallinneen Therese Johaugin. Kauden loppuvaiheessa tullut tappio oli Johaugille ensimmäinen maailmancupin normaalimatkoilla kyseisellä kaudella.

Ampumahiihdon maailmancupissa Nilsson on ollut urallaan kertaalleen palkintopallilla. Hän oli kolmas viime keväänä Kontiolahden maailmancupin pikakisassa kolmas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat