Valtter Virtanen luisteli lähelle ennätystään ja jatkaa 24 parhaan vapaaohjelmaan

Virtanen on ammatiltaan lääkäri ja toimii jyväskyläläisen jääkiekon liigajoukkueen JYPin lääkärinä kotiotteluissa. Myös pariluistelussa nähtiin suomalaisväriä.

Kokemus näkyi Valtter Virtasen lyhytohjelmassa keskiviikkona EM-jäällä Espoossa.

25.1. 20:10

Valtter Virtanen selvitti puhtain paperein lyhytohjelmansa uransa jo yhdeksänsissä taitoluistelun Euroopan mestaruuskisoissaan.

Espoon Metro-areenassa käytävissä EM-kisoissa Virtanen keräsi tuomareilta 68,33 yhteispistettä, joilla hän jatkaa perjantai-illan vapaaohjelmaan.

Virtasen tekniset pisteet olivat 32,90. Esittämisestä hän sai 35,43 pistettä. Virtasen ennätyspisteet lyhytohjelmassa ovat 69,34.

”En olisi voinut paljoa enempää saada pisteitä. Olen tyytyväinen ja sain nauttia”, Virtanen sanoi.

Virtanen aloitti ohjelman onnistuneella kaksoiskolmoishypyllä. Muutenkin 35-vuotiaan Virtasen esityksestä huokui kokemusta, vaikka ohjelmaan tuli helpotuksia. Loppuosan pitkät ja pyörivät piruettisarjat olivat ilmavia.

Kaikkiaan vapaaohjelmaan pääsi 24 luistelijaa. Mukana oli 29 miestä.

Virtanen on lyhytohjelman jälkeen 18:s. Virtanen luisteli kisan puolivälissä, joten hän sai odotella pitkään ennen kuin sijoitus oli selvillä. Jatkoon pääsy tosin oli selvää jo oman luistelun jälkeen.

Parhaimmillaan hän on sijoittunut EM-kisoissa kaksi kertaa 19. tilalle, vuosi sitten ja vuonna 2018.

”Tämä on ollut urani paras kausi. Näissä kilpailuissa minulla on myös sauma parantaa arvokilpailusijoitustani. Onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia, mikä on luonut kotikisoihin kovat tavoitteet. Vapaaohjelmaan lähden nauttimaan ja luotan oman tekemiseni laatuun”, Virtanen sanoi.

Ennen EM-kisoja Virtanen sairasti flunssaa ja joutui pitämään välipäiviä harjoittelusta.

Virtanen on ammatiltaan lääkäri ja toimii jyväskyläläisen jääkiekon liigajoukkueen JYPin lääkärinä kotiotteluissa.

Hän harjoittelee Laukassa, jonne hän on perustanut luisteluakatemian.

EM-kisojen avauslajissa pariluistelussa nähtiin myös suomalaisväriä, kun lappeenrantalais­taustainen Alisa Efimova sijoittui parinsa Ruben Blommaertin kanssa kolmanneksi lyhytohjelmassa (62,77 pistettä). Efimova on luistellut Suomen nuorten yksinluistelun maajoukkueessa.

Lappeenrannan taitoluistelijoiden kasvatti muutti Venäjälle vuonna 2018, koska halusi siirtyä yksinluistelusta pariluisteluun. Suomessa siihen ei ollut mahdollisuutta. Nyt hän asuu Oberstdorfissa ja edustaa Saksaa.

Pariluistelua johtavat italialaiset Sara Conti ja Niccolo Macii (70,45). Toisena on saksalaispari Annika Hocke/Robert Kunkel (67,08).

Mukana on kolmetoista paria. Vapaaohjelma luistellaan torstai-iltana.

Lue lisää: Pakoon lähtenyt Kyrylo Marsak tiesi Suomesta vain yhden asian – täällä asuu maailman onnellisin kansa

Lue lisää: Hinku pariluistelun huipulle vei lappeenrantalaistytön luistelulegendojen oppiin Pietariin – Venäjällä ”taitoluistelu on osa lasten kasvatusta”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat