MTV: Hiihtovaikuttaja Martti Uusitalo uskoo venäläis­urheilijoiden sulun jatkuvan

KOK:sta on kuulunut viime viikkoina kannanottoja, jotka enteilevät, että sen kanta saattaisi olla muuttumassa.

25.1. 15:33

Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin suomalainen varapuheenjohtaja Martti Uusitalo uskoo, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulku kansainvälisestä kilpailutoiminnasta jatkuu, kertoo MTV.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallituksen on tarkoitus keskustella venäläisten ja valkovenäläisten asemasta tänään, mutta Uusitalo ei odota asiassa nopeita käänteitä.

Valtaosa kansainvälisistä lajiliitoista on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat kansainvälisistä kilpailuista KOK:n Venäjän hyökkäyssodan takia antaman suosituksen mukaisesti.

Lajeista näkyvin poikkeus on tennis, jossa maiden urheilijat kilpailevat ilman kansallisia tunnuksia.

KOK:sta on kuulunut viime viikkoina kannanottoja, jotka enteilevät, että sen kanta saattaisi olla muuttumassa. Suomalaisissa urheilupiireissä venäläisten ja valkovenäläisten paluuta kisoihin vastustetaan.

"Valtaosa maista on jyrkästi heidän osallistumistaan vastaan, mutta on totta kai maita, jotka ovat neutraalimpia tässä asiassa”, Uusitalo arvioi tilannetta MTV:lle.

"Mutta jos puhun Suomen, Pohjoismaiden tai varmasti monien muidenkin Euroopan maiden kannalta, niin kanta on ehdoton ei riippumatta siitä”, mikä KOK:n kanta on.

Uusitalo ei usko, että Fis sallisi venäläisten ja valkovenäläisten paluun kisoihin ainakaan kuluvan kauden aikana.

”En itse usko, että tällä kuluvalla kaudella Fis olisi ensimmäisenä seuraamassa KOK:ta, vaikka KOK tekisi jonkinlaisen muutoksen”, Uusitalo jatkoi.

"Uskon, että Fisin alaisten hiihtolajien osalta ei kuluvalla kaudella tapahdu mitään, vaikka KOK tekisi tällaisen päätöksen. Perustan tämän yhdeksän vuoden kokemukseeni Fisin hallituksessa.”

Suomen olympiakomitea vahvisti kantansa tiistain tiedotteessa. Olympiakomitean kanta on, ettei venäläisiä ja valkovenäläisiä voi toistaiseksi ottaa mukaan kansainväliseen urheilutoimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat