Uefa siirsi Super Cupin finaalin Venäjältä Kreikkaan – karsintoihin muutoksia

Venäjä on ollut vuoden ajan paitsiossa kansainvälisestä jalkapalloilusta, eikä kelpaa sodan takia otteluisännäksi Uefalle.

Real Madrid juhli Super Cupin voittoa Helsingissä elokuussa 2022.

25.1. 19:09

Kaksi vuotta sitten Euroopan jalkapalloliitto Uefa myönsi Super Cupin finaaliottelut Helsingille ja Venäjän Kazanille vuosiksi 2022 ja 2023. Keskiviikkona Uefa päätti siirtää tämänvuotisen finaaliottelun Venäjältä Kreikan Ateenaan.

Syynä siirtoon on Venäjän aloittama sota Ukrainaa vastaan. Viime toukokuussa Uefa päätti, että venäläiset seurajoukkueet eivät voi osallistua Uefan seurajoukkuekilpailuihin. Uefa ei salli myöskään Venäjän hakea EM-isännyyttä vuosille 2028 ja 2032.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Uefa päätti keskiviikkona johtokuntansa kokouksessa muutoksista tuleviin maajoukkuekilpailuihin. Kansojen liigan pudotuspelit pelataan vuoden 2024 jälkeen maaliskuussa, ja pudotuspelit sitovat lohkovaihetta kesäisin järjestettäviin finaaleihin.

Kansojen liigan A-liigan lohkojen voittajat ja toiseksi sijoittuneet pelaavat kaksiosaiset puolivälieräottelut, joista voittajat etenevät neljän parhaan joukkueen finaaleihin.

Euroopan jalkapalloliiton alaiset karsintaturnaukset EM- ja MM-kisoihin pelataan tulevaisuudessa neljän tai viiden joukkueen lohkoissa, joita on yhteensä kaksitoista.

Uudet kilpailumuodot tulevat voimaan syyskuussa 2024.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat