Venäjän duuman jäsen raivostui KOK:n lausunnosta – esitti kovia syytöksiä

Kok:n keskiviikon tiedotteessa kaavailtiin venäläisurheilijoiden paluuta kilpakentillä. Venäjällä tiedote aiheutti innostuksen sijaan raivoa.

Svetlana Zhurovan mielestä venäläisten urheilijoiden ei edes kannattaisi lähteä näillä reunaehdoilla kansainvälisille kentille.

26.1. 7:35

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) näytti keskiviikkona orastavaa vihreää valoa venäläisurheilijoiden paluulle kansainvälisille urheilukentille ja tiedotti tutkivansa, millä reunaehdoilla tämä voisi tapahtua.

Kok:n tiedotteessa väläytetään ainakin skenaariota, jossa kilpakentille pääsisivät sellaiset venäläisurheilijat, jotka eivät ole aktiivisesti tukeneet Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

KOK:n tiedotteen mukaan venäläisurheilijat esiintyisivät neutraaleina urheilijoina. Jokaisen urheilijan tausta tarkastettaisiin erikseen.

Näitä reunaehtoja ei sulateta Venäjällä. Kohutoimittaja Dmitri Gubernijev haukkui tiedotteen lyttyyn.

”He sanoivat jotain hölynpölyä ja ovat tyytyväisiä. Kukaan ei päästä meitä mihinkään”, Gubernijev latasi Championatin mukaan.

Dmitri Gubernijevin mielestä KOK:n tiedote oli hölynpölyä.

Hänen mukaansa seuraavaksi KOK perustaa ”jotain työryhmiä” eikä mitään todellisuudessa tapahdu.

Olympiavoittaja ja Venäjän duuman edustaja Svetlana Zhurova puolestaan esitti kovia syytöksiä KOK:sta.

”He yrittävät jakaa meidät eri leireihin. Venäläiset fanit eivät ymmärrä, miksi joku toinen urheilija saa mennä ja toinen ei”, Zhurova sanoi Championatin mukaan.

”Isänmaallisesti ajattelevat venäläiset sanovat: ”Jos Kok sallii jonkun kilpailevan, se tarkoittaa, että kyseessä on maanpetturi””, Zhurova jatkoi.

Hänen mielestään venäläisten urheilijoiden ei edes kannattaisi lähteä näillä reunaehdoilla kansainvälisille kentille.

”Ei ole mitään syytä mennä nöyristelemään. Varsinkaan, jos urheilijoilta edellytetään jotain kirjallisia lausuntoja ja polvistumisia. Voi vain kuvitella”, mitä siitä seuraa.

Positiivissävytteisestä suhtautumisestaan huolimatta KOK kuitenkin ilmoitti keskiviikkona, että viime helmikuussa asetetut sanktiot ja suositukset Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan ovat edelleen voimassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat