HIFK vaipui vaisuuteen – 18-vuotias Aleksanteri Kaskimäki sentään onnistui

HIFK on kerännyt pisteitä 11 ottelusta peräkkäin, vaikka KooKoo vei torstai-illan kohtaamisen.

HIFK:n Aleksanteri Kaskimäki juhlii tekemäänsä 1–1- tasoitusmaalia.

26.1. 21:10 | Päivitetty 26.1. 21:41

Helsingin IFK ja KooKoo jauhoivat täydellisen ohipelin jääkiekon Liigassa. Puuduttavassa jauhamisessa KooKoo saatiin paremmaksi vasta voittolaukauksissa 2–1.

KooKoon Linus Andersson ratkaisi ottelun rankkarikisassa ainoana onnistujana. Andersson pystyi pujottamaan kiekon Niilo Halosen taakse jäätä pitkin.

Mahtui iltaan toinenkin onnistuja, vaikka HIFK hävisikin.

Aleksanteri Kaskimäki, 18, tasoitti ottelun 1–1:een vajaat kolme minuuttia KooKoon johtomaalin jälkeen.

Puolustaja Kalle Loponen laukoi ylivoimalla alakulmaan. Kaskimäki niittasi maalin edestä Otto Paajasen tarjoilusta.

Kaskimäelle, 18, alkoi ottaa lujille, kun 24 ensimmäistä peliä menivät tällä kaudella ilman maaleja. Ei hänen roolinsa ole suuren suuri, mutta maaliton putki turhan pitkä.

”Oli se helpotus, mutta olisin toivonut, että olisin saanut vähän aikaisemmin tehtyä. Nyt, kun se tuli, oli aika hyvä fiilis”, Kaskimäki sanoi HS:lle pelin jälkeen.

”Ehkä pientä tuskastumista ehti tulla, kun on ollut paikkoja, mutta keskityin vain siihen, että pelaan hyvin.”

Loukkaantumiset ovat sotkeneet nuoren lupauksen kautta, ja sekin vaikutti kuivan kauden venymiseen. Eikä vajaan yhdeksän minuutin peliajalla suuria tehdä, mutta nuorukainen on vasta matkalla isompaan vastuuseen.

Kaskimäki ehti pelata Liigaa neljä ottelua viime kaudella, jolloin tuli uran avausmaali tällä tasolla. Nyt osui toinen, vihdoinkin.

Kaskimäki syntyi Espoossa mutta muutti äitinsä sukujuurille Joensuuhun neljävuotiaana. Oppinsa jääkiekkoon hän sai Joensuun Kiekko-Pojissa, josta tuli paluu pääkaupunkiseudulle ja isän luokse asumaan.

Menossa on kolmas kausi IFK:ssa ja tavallaan ensimmäinen Liigassa. Viime kauden neljä liigaottelua olivat vain ammattilaiskaukaloiden nuuhkimista. Tosin piipahdusten aikana tuli uran avausmaali.

”On iso etuoikeus, että saa tehdä tätä ammatikseen. Hyvältä on tuntunut”, Kaskimäki sanoi.

”Iso tavoite oli, että pysyisin Liigan mukana koko ajan.”

Taitava ja näppärästi kiekkoa käsittelevä Kaskimäki pääsi NHL-seulan läpi, kun St. Louis Blues varasi hänet viime kesänä kolmannella kierroksella numerolla 73.

HIFK käynnisti nousunsa sarjataulukossa Roope Taposen torjunnoilla, mutta nyt oli Halosen vuoro. Hän pelasi erinomaisen ottelun ja kahmi isoja torjuntoja jatkoajalla, vaikka ei hänestäkään vaisun IFK:n pelastajaksi ollut.

HIFK on vetänyt erinomaisesti yleisöä viime otteluissaan, mutta KooKoo notkautti lukeman 6 661:een. Torstain jälkeen myös katsojakeskiarvo luiskahti alle 7 000:n.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat