MT: Urheiluministeri tyrmää Nyrkkeilyliiton päätöksen – ”Nyrkkeilyliitto toimii väärin”

Urheiluministeri Petri Honkonen ei hyväksy, että Suomen Nyrkkeilyliitto lähettäisi urheilijoita naisten MM-kisoihin, jossa on myös venäläisiä ja valko-venäläisiä urheilijoita.

Urheiluministeri Petri Honkosen (kesk) mukaan venäläisillä ei ole asiaa kilpakentille nykytilanteessa.

26.1. 12:50 | Päivitetty 26.1. 14:47

Urheilusta vastaava ministeri Petri Honkonen (kesk.) tyrmää Kansainvälisen olympiakomitean kaavailut päästää venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin kansainvälisille kilpakentille, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Olympialiikkeen kattojärjestö KOK kertoi keskiviikkona tutkivansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mahdollisuutta palata kisoihin.

”En missään olosuhteissa tule hyväksymään sitä, että hyökkäyssotaa käyvän maan urheilijat palaavat vallitsevassa tilanteessa kilpailuihin”, tiede-ja kulttuuriministeri Honkonen sanoi MT:lle.

Honkonen ei myöskään hyväksy, että Suomen Nyrkkeilyliitto lähettäisi urheilijoita naisten MM-kisoihin, jossa on myös venäläisiä ja valko-venäläisiä urheilijoita.

”Nyrkkeilyliitto toimii väärin, enkä hyväksy sitä, että liitto urheilijoita näihin kisoihin lähettää. Luotan yhä edelleen siihen, että liitto pysyy alkuperäisessä päätöksessään siinä, että suomalaisurheilijoita ei MM-areenalla nähdä”, Honkonen toteaa.

Nyrkkeilyliiton linjaus saattaa myös vaikuttaa liiton saamiin tukiin, mikäli liiton päätöksen katsotaan olevan ristiriidassa urheilun vastuullisuusohjelman kanssa.

Lue lisää: Nyrkkeilyliitto saa kovaa kritiikkiä Venäjä-boikotin perumisesta: ”En pidä sitä viisaana”

Kansainvälinen olympiakomitea KOk ilmoitti keskiviikkona, että viime helmikuussa asetetut sanktiot ja suositukset Venäjää ja Valko-Venäjää kohtaan ovat yhä voimassa.

Maan urheilijoiden panna liittyy Venäjän viime helmikuussa aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Valko-Venäjä on konfliktissa Venäjän liittolainen.

Suomen olympiakomiteakaan ei halua vapauttaa venäläisiä ja valkovenäläisiä kilpailemaan, ja OK on kertonut kantansa Kansainväliselle olympiakomitealle.

”Positiivinen signaali KOK:n tiedotteessa on, että aiemmat sanktiot ja suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa, ja että mahdollisen paluun yhteydessä pohditaan tiukkoja reunaehtoja”, kommentoi Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto tiedotteessa.

Joissakin urheilulajeissa, kuten tenniksessä, Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla ilman maatunnuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat