Jelena Rybakina esti valkovenäläisen finaalin Australian avoimissa

Jelena Rybakina tavoittelee Wimbledon-voiton jatkoksi Australian mestaruutta.

Jelena Rybakina pelaa lauantaina Australian avoimen tennisturnauksen loppuottelussa.

26.1. 14:11

Kazakstanilainen Jelena Rybakina pääsee lauantaina tavoittelemaan uransa ensimmäistä tenniksen Australian avoimen turnauksen kaksinpelimestaruutta.

Rybakina varmisti loppuottelupaikkansa kukistamalla ilman maatunnuksia pelaavan Viktoria Azarenkan kahdessa erässä. Rybakina voitti välierän erin 7–6 (7–4), 6–3.

”Olen superiloinen ja ylpeä saavutuksestani”, Rybakina sanoi kenttähaastattelussa.

Katsomossa oli useita naistenniksen pioneereja, muun muassa Billie Jean King, jonka mukaan naisten maajoukkuekilpailu on nykyään nimetty. Rybakina osoitti tuntevansa historiaa kiittäessään edeltäjiään näiden työstä naistenniksen hyväksi.

Viime kesänä Rybakina, 23, oli naisten kaksinpelimestari Wimbledonissa. Moskovassa syntyneen pelaajan voitto oli silloin riemun aihe Venäjällä, sillä venäläiset omivat tämän Wimbledon-mestaruuden omaksi saavutuksekseen.

Melbournessa Rybakinan paremmuus esti kahden valkovenäläispelaajan loppuottelun. Toisessa välierässä pelaavat Azarenkan maannainen Aryna Sabalenka ja puolalainen yllättäjä Magda Linette.

Venäjän ja Valko-Venäjän tennispelaajat kilpailevat Australian avoimissa ilman maatunnuksia. Myös maiden liput on kielletty katsomosta.

Sabalenka on välierien neljästä naisesta korkeimmalla maailmanlistalla, viidentenä. Hän ei ole aiemmin voittanut grand slam -turnausta, kuten ei ole Linettekään.

Azarenka, 33, menetti välierätappiossa mahdollisuuden tavoitella kolmatta Australian avointen mestaruuttaan. Hän oli turnauksen ykkönen vuosina 2012 ja 2013.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat