Lauri Markkaselle ääni­vyöry – paikka tähdistö­ottelussa käytännössä varma

NBA-pelaajat arvostivat Lauri Markkasen korkealle tähdistöäänestyksessä.

Lauri Markkanen on ollut Utah Jazzin ykköstähti läpi kauden.

27.1. 7:21 | Päivitetty 27.1. 8:23

NBA-koripalloilija Lauri Markkanen valitaan käytännössä varmasti sarjan tähdistöotteluun. Todennäköiseltä jo pitkään näyttänyt valinta sai sinetin, kun pelaajien äänestystulos selvisi.

Markkanen sai läntisen konferenssin etukentän pelaajista neljänneksi eniten ääniä, yhteensä 73. Enemmän saivat vain Nikola Jokić (220), LeBron James (193) ja Zion Williamson (80).

Fanien äänestyksessä Markkanen sijoittui seitsemänneksi, ja toimittajien listauksessa viidenneksi. Fanien äänillä oli 50 prosentin painoarvo, pelaajilla ja toimittajilla molemmilla 25 prosentin. Näin ollen Markkanen sijoittui lopulta viidenneksi läntisen konferenssin etukentän pelaajien listauksessa.

Ykköseksi sijoittui ja siten kapteeniksi valittiin James, jolle tähdistöottelu on jo uran 19:s.

Läntisen konferenssin avausviisikon täydentävät Luka Doncić ja Stephen Curry.

Itäisen konferenssin avausviisikon muodostavat ääniharava Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant, Kyrie Irving, Donovan Mitchell ja Jayson Tatum. Itäisen konferenssin all stars -veteraani on Durant, jolle esiintyminen on uran 13:s.

Yhteensä tähdistöotteluun pääsee 12 pelaajaa molemmista konferensseista. Valmentajat valitsevat vaihtopelaajat, ja joukkueiden kapteenit poimivat näistä 24 pelaajasta joukkueet. Tähdistöotteluun valitut pelaajat kerrotaan 2. helmikuuta.

Ottelua ei siis pelata itä vastaan länsi, vaan kummassakin on pelaajia molemmista konferensseista. Lopulliset kokoonpanot selviävät vasta juuri ottelun alla 19. helmikuuta. Tähdistöottelu pelataan Markkasen ja Utahin kotiareenalla.

Markkasen sijoitus äänestyksessä kertoo sen, että terveenä pysyessään hänestä tulee ensimmäinen suomalaispelaaja maailman kovimman koripallosarjan tähdistöottelussa.

Markkanen on ollut tällä kaudella todella hyvässä vireessä ensimmäisestä pelistä lähtien. Hän on heittänyt ottelua kohti keskimäärin 24,8 pistettä ja ottanut 8,7 levypalloa.

Oikaisu kello 8.18: Valmentajat valitsevat vaihtopelaajat, ja joukkueiden kapteenit poimivat lopulta pelaajat joukkueisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat