Tunteikas esitys nosti Valtter Virtasta vapaaluistelussa

Virtanen jäi niukasti 200 pisteen rajasta pieniä virheitä sisältäneessä luistelussaan. Virtasen koreografia oli kuitenkin herkkä ja esitys rauhallisen elegantti.

Valtter Virtanen luisteli Espoossa uransa parhaan sijoituksen EM-kisoissa.

27.1. 19:52 | Päivitetty 28.1. 7:26

Valtter Virtanen ei päässyt pisteissä aivan omalla tasolleen taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmassaan, vaikka se muuten oli kerrassaan valloittava.

Virtanen jäi niukasti 200 pisteen rajasta (198,28) pieniä virheitä sisältäneessä luistelussaan. Virtasen koreografia oli kuitenkin herkkä ja esitys rauhallisen elegantti.

”Tämä oli yksi uran tunteikkaimmista ja onneksi hienoimmista hetkistä. Marginaalisista virheistä huolimatta luistelu jäi plussan puolelle. Näitä hetkiä on kiva muistella”, Virtanen sanoi.

Virtanen on 35-vuotiaana EM-kisojen nestori. Hän kilpaili jo yhdeksännen kerran EM-jäillä. Ensimmäinen EM-edustus oli vuonna 2011, jolloin hän oli 23.

Vuonna 2015 hän oli parhaimmillaan 18:s, mutta Espoossa tuli uran paras arvokisasija 14:s., kun moni edellä ollut luistelija epäonnistui vapaaohjelmassaan. Keskiviikon lyhytohjelman jälkeen hän oli 18:s.

Euroopan mestaruuden voitti Ranskan Adam Siao him Fa (267,77). Hän johti lyhytohjelman jälkeen jo 10 pisteellä.

Edellisissä arvokisoissa Virtanen on lähes jääräpäisesti yrittänyt neloishyppyä. Nyt hän on jättänyt sen suosiolla pois ja keskittynyt perusluisteluun ja kolmoishyppyihin. Perjantaina hänelle sattui oikeastaan ainoa isompi horjahdus kolmoisritissä.

”Hienoa, että jatkoin viime kauden jälkeen. On ollut hyviä kisoja. Kiva kisata, kun ei tarvitse miettiä, kuinka paljon virheitä tulee tehtyä.”

Marraskuussa Virtanen luisteli gp-kisoissa ennätyksensä 204,02 pistettä. EM-kisojen alla hän kärsi sitkeästä flunssasta, mikä verotti treenipäiviä. Virtasen mukaan ei kuitenkaan ratkaisevasti EM-kisojen kannalta.

Virtaselta puuttuvat vielä maaliskuun MM-kisoihin tarvittavat pisteet. Niitä hän jahtaa seuraavaksi ensi viikolla Oberstdorfissa Saksassa. Obertsdorfissa hän on tehnyt uransa toisen neloishypyn.

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila/Matthias Versluis kiitteli vuolaasti kotiyleisöä tuesta. Samaa sanoi Virtanen.

”Moni on seurannut ja myös ajoittain vaikeaa uraani, joten uskon, että iso heistä eli ohjelmaa mukanani”, Virtanen sanoi.

Virtanen on ammatiltaan lääkäri. Hän hoitaa tointa Jyväskylän liigakiekkojoukkueen JYPin kotiotteluissa.

Virtanen asuu saksalaisen puolisonsa ja perheen kaksivuotiaan tyttären kanssa Vaajakoskella lähellä Jyväskylää. Hän harjoittelee Laukaassa, jonne hän on perustanut luisteluakatemian.

Yksi luisteluakatemiassa harjoittelevista on ukrainalainen Kyrolo Marsak, joka luisteli perjantaina heti Virtasen jälkeen. Marsak putosi kuitenkin tuloksissa Virtasen jälkeen. Marsak sai EM-kutsun vasta puolitoista viikkoa sitten.

Oikaisu 28.1. kello 7.26: Valtter Virtanen oli vuonna 2011 ensimmäisen EM-edustuksensa aikaan 23-vuotias, ei 33-vuotias.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat