Natalia Kuikan joukkueen kaksi valmentajaa sai potkut epä­asiallisen toiminnan vuoksi

Joulukuussa joukkueen päävalmentaja erosi, kun romanttiset tekstiviestit valmentajan ja pelaajan välillä tulivat julki.

Natalia Kuikka on Suomen maajoukkueen avainpelaajia.

27.1. 10:03

Yhdysvaltojen jalkapallon naisten ammattilaissarja NWSL:n hallitseva mestarijoukkue Portland Thorns on jälleen kohun keskellä. Portlandissa ilmestyvä Oregonian-lehti kertoi, että Thorns on antanut potkut kahdelle valmennusryhmän jäsenelle epäasiallisen toiminnan vuoksi.

Toinen potkut saaneista valmentajista oli joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastannut Pierre Soubrier. Soubrier oli lehden mukaan antanut kodeiinia sisältäviä lääkkeitä kahdelle joukkueen pelaajalle viime syksynä San Diego Wavea vastaan pelatun välieräottelun yhteydessä.

NWSL:n tutkinnassa selvisi, että Soubrier oli antanut kodeiinia useita kertoja pelaajille ilman reseptiä ja lääkärin valvontaa. Se on vastoin liittovaltion ja osavaltion lakia sekä sarjan omia sääntöjä.

Toinen potkut saanut on apuvalmentaja Sophie Clough, joka oli suudellut yhtä joukkueen pelaajaa niskaan viime syksyn mestaruusjuhlissa vastoin pelaajan tahtoa.

Portland Thorns oli ilmoittanut epäasiallisesta toiminnasta NWSL:lle, joka tutki ne. Thorns päätti antaa molemmille potkut heti tutkinnan päätyttyä.

Suomalaisittain tapaus on kiinnostava, sillä Thornsin riveissä pelaa Natalia Kuikka, jonka Urheilutoimittajain liitto valitsi aiemmin tässä kuussa viime vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi Suomessa.

Thorns oli edellisen kerran kohun keskellä joulukuussa, kun seuran mestaruuteen luotsannut päävalmentaja Rhian Wilkinson erosi.

Wilkinson erosi sen jälkeen, kun NWSL oli tutkinut Wilkinsonin ja joukkueen pelaajan Emily Mengesin romanttiset viestittelyt. NWSL totesi, ettei Wilkinson ollut toiminut väärin, mutta tämä päätti jättää tehtävänsä. Wilkinsonin ja Mengesin viestittelyn tutkintaa olivat pyytäneet ainakin osa joukkueen pelaajista NWSL:lle lähettämässään nimettömässä kirjeessä.

Thornsilla on ollut muutenkin myrskyisää, sillä vuonna 2021 julkisuuteen nousi joukkueen entisen päävalmentajan Paul Rileyn seksuaalinen ahdistelu kahta entistä pelaajaa kohtaan.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat