Suomalaiset jäivät ulos hiihdon sprintti­finaaleista

Suomalaisista välieräpaikan hiihtivät Anne Kyllönen, Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen. Loppukilpailuun yhdenkään heistä vauhti ei lauantaina riittänyt.

Anne Kyllönen kuvattuna SM-hiihdoissa Tampereella.

28.1. 12:37 | Päivitetty 28.1. 19:16

Anne Kyllönen, Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen olivat parhaina suomalaisina välierissä, kun hiihdon maailmancup jatkui sprinttikisoilla Ranskan Les Roussesissa.

Loppukilpailuun asti yhdenkään suomalaisen vauhti ei lauantaina riittänyt.

Kisa oli merkittävä MM-kisavalintojen kannalta, sillä maailmancupissa hiihdettiin perinteinen sprintti viimeistä kertaa ennen Planicassa käytäviä MM-kisoja. Myös maailmanmestaruudet ratkotaan tänä vuonna perinteisellä hiihtotavalla.

MM-kisoissa matkalle pääsee neljä suomalaista.

Päivän voittajiksi hiihtivät naisissa Norjan Kristine Stavås Skistad ja miehissä Ranskan Richard Jouve, joka kotiyleisön riemuksi kukisti Norjan Johannes Høsflot Klæbon loppusuoralla.

Miesten kisassa Moilanen ja Vuorinen hiihtivät samassa välierässä. Siinä he jäivät kahdelle viimeiselle sijalle.

Moilanen joutui välierään lyhyellä palautumisella, sillä hän hiihti viimeisessä alkuerässä.

”Oli viidentoista minuutin palautus. Vähän suorastaan oksetti vielä lähtöviivalla. Sen verran oli laktaattia. Ei ollut helppo lähteä”, Moilanen sanoi Viaplayn haastattelussa.

Naisissa Kyllönen sai alkuerässään hieman apua muiden hiihtäjien kaatumisesta. Jatkopaikka tuli toisella sijalla. Välierässä Kyllönen ei pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin vaan jäi viimeiseksi.

Päivä jätti suomalaisittain ilmaan myös kysymysmerkkejä, kun sekä Joni Mäki että Ristomatti Hakola putosivat kisasta jo karsinnassa jäätyään 30 parhaan ulkopuolelle.

Mäki oli karsinnassa 32. ja Hakola 35:s.

”Oli kyllä surkeaa. En ole varmaan seitsemään vuoteen pudonnut pertsan sprintissä”, Hakola sanoi Viaplayn haastattelussa.

Mäki hiihti joulukuussa perinteisen sprintin finaalissa maailmancupissa Beitostölenissä, joten MM-kisapaikka matkalle lienee luvassa lauantain epäonnistumisesta huolimatta.

Miehistä Olli Ahonen ja Ville Ahonen läpäisivät karsinnan, mutta välieriin asti vauhti ei enää riittänyt.

Naisten puolella päivän sävelenä oli karsintojen läpäiseminen, mutta putoaminen alkuerissä. Kyllönen oli ainoa poikkeus tästä linjasta, karsinnan läpäisivät myös Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Katri Lylynperä, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen.

Suomalaisista Pärmäkoski oli karsinnassa 20:s. Erävaiheessa hän ei enää saapunut lähtöpaikalle vaan jätti kisapäivän kesken.

Sunnuntaina Ranskassa hiihdetään 20 kilometrin yhteislähtökilpailu perinteisellä hiihtotavalla.

Sprintissä aikaa kunnon hiomiseen ennen MM-kisoja on aikaa vajaa neljä viikkoa. Maailmanmestaruuksista kilpaillaan Planicassa torstaina 23. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat