Novak Djokovic finaaliin näytös­tyyliin – Rafael Nadalin grand slam -ennätys tähtäimessä

Djokovic nujersi Tommy Paulin helposti Australian avointen välierässä.

Novak Djokovic eteni helposti Australian avointen finaaliin.

27.1. 14:15

Serbian Novak Djokovic selviytyi Australian avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuotteluun. Hän kukisti Melbournessa pelatussa välieräottelussa Yhdysvaltain Tommy Paulin 7–5, 6–1, 6–2.

Djokovic on sijoitettu Australian avoimissa neljänneksi. Maailmanlistan 35:s Paul on sijoittamaton pelaaja.

Djokovic hallitsi kaksi tuntia ja 20 minuuttia kestänyttä välierää alusta loppuun. Paulilla tosin oli ottelussa hetkensä. Hän voitti avauserässä neljä peliä peräjälkeen ja tasoitti tilanteeksi 5–5. Sen jälkeen Djokovic voitti erän lopussa tarvittavat kaksi peliä.

Maailmanlistan viitonen Djokovic tavoittelee sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa uransa 22. grand slam -mestaruutta. Voittomäärällä hän sivuaisi Espanjan Rafael Nadalin kaikkien aikojen grand slam -ennätystä.

Australian avoimissa Djokovicilla on ennätykselliset yhdeksän kaksinpelimestaruutta. Kymmenes titteli heltiää Melbournessa, jos hän kukistaa loppuotteluun ensimmäistä kertaa yltäneen Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Kreikkalainen on sijoitettu turnauksessa Djokovicin yläpuolelle kolmanneksi.

”Yritän nauttia joka hetkestä. Ilman perhettäni ja tiimiäni tämä ei olisi ollut mahdollista”, Djokovic kiitteli läheisiään.

Hänen pelejään Melbournessa on varjostanut kohu. Se syntyi, kun Djokovicin isä Srdjan Djokovic poseerasi turnauksessa miehen kanssa, joka heilutti Venäjän lippua. Lipussa oli Vladimir Putinin kuva.

Katsojilta on Melbournessa kielletty Venäjän tai Valko-Venäjän liput. Maiden pelaajat eivät saa edustaa kotimaitaan tenniskentillä, vaan he pelaavat neutraaleina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat