Ilveksen maali pysyi koskemattomana yli kolme tuntia

Ilves vei kolmannen kerran tällä kaudella voiton Tampereen paikallispelissä.

Ilveksen voittomaalin iskenyt Joona Ikonen ylsi ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 20 maalin rajapyykkiin.

27.1. 21:56

Tampereen Ilveksen huima nollaputki jääkiekkoliigassa venyi yli kolmen tunnin mittaiseksi, ennen kuin Tapparan Waltteri Merelä onnistui ohittamaan Marek Langhamerin 1–3-osumallaan perjantain derbyssä Tampereella.

Puolustuksensa tilkinnyt Ilves ehti pitää maalinsa koskemattomana peräti reilut 187 minuuttia.

Perjantain tulinen paikallistaisto kääntyi Ilvekselle toisen erän alussa, kun Tappara-vahti Christian Heljanko sai kaivaa kiekon selkänsä takaa kahdesti 24 sekunnissa.

Tappara nousi päätöserässä vielä maalin päähän, mutta Ilves kirjasi lopulta jo kauden kolmannen paikallisvoiton neljästä kohtaamisesta lukemin 4–3.

”Oikea joukkue voitti. Oltiin katseluosastolla 25 minuuttia. Ei oltu kärkipelin vaatimalla tasolla. Tuntui, että siihen alkuun ei osattu ymmärtää, miten laadukas ja nopea joukkue on vastassa”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Sarjakakkoseksi Tapparan ohi kiivennyt Ilves on voittanut edellisistä kuudesta pelistään viisi. Ratkaisevan neljännen maalin iskenyt Joona Ikonen ylsi ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 20 maalin rajapyykkiin.

”Oltiin tänään tosi tehokkaita. Toisen erän alussa tärähti käytännössä jokaisesta paikasta maali”, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen iloitsi.

Sarjakärki Lukko hävisi kotonaan HPK:lle voittolaukauskisan jälkeen 2–3, ja sen johto Ilvekseen on viisi pistettä. Ilveksellä on toki kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Muissa otteluissa KalPa voitti kotonaan Jukurit 6–3 ja JYP peittosi kotonaan Sportin 4–0.

Liiga:

Lukko–HPK vl. 2–3 (0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 0–1)

JYP–Sport 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

KalPa–Jukurit 6–3 (3–1, 0–2, 3–0)

Tappara–Ilves 3–4 (0–1, 2–3, 1–0)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat