Tappara kielsi Ilves-kannattajilta suurten lippujen tuomisen fanikatsomoon

Kiista syntyi siitä, että liput estivät näkyvyyden kaukaloon osalta pyörätuolipaikoista ja muilta katsojilta.

Tapparan fanikatsomossa oli ainakin yksi suuri lippu.

27.1. 22:38

Tampere

Jääkiekkoliigan Tampereen paikallisottelun alla ja aikana leimahti perjantaina erikoinen lippukiista isäntäjoukkue Tapparan ja Ilveksen kannattajien välille.

Kauden neljättä paikalliskohtaamista isännöinyt Tappara kielsi Ilves-kannattajilta suurten lippujen tuomisen fanikatsomoon. Tästä suivaantuneena osa Ilveksen kannattajista poistui kokonaan, ja jäljelle jäänyt kannattajapääty esiintyi tavallista hiljaisempana.

Kiista juonsi jo edellisestä Tapparan isännöimästä paikallispelistä lokakuussa, jolloin molempien joukkueiden kannattajien kanssa oli sovittu lippujen käytöstä fanikatsomoissa vain pelikatkojen ja muiden taukojen aikana.

Ilveksen kannattajat eivät Tapparan kehitys- ja tapahtumajohtajan Aki Hautamäen mukaan noudattaneet sopimusta, jolloin liput estivät näkyvyyden kaukaloon osalta pyörätuolipaikoista ja muilta katsojilta.

Tämän vuoksi lippujen käyttö kiellettiin Ilveksen kannattajilta kokonaan perjantain ottelun ajaksi. Hautamäki kertoi olleensa asiasta yhteydessä Ilveksen kannattajayhdistykseen Osasto 41:een puhelimitse vielä ottelupäivänä.

”Jälkiviisaana voi ajatella, että tästä asiasta olisi ollut hyvä olla vielä kirjallisesti heihin yhteydessä”, Hautamäki sanoi.

”Voi suoraan sanoa, että ketuttaa, kun he eivät ole täällä. Se heidän tuomansa sähkö puuttui. Tosi harmillinen juttu.”

Kaukalossa Ilves oli jälleen niskan päällä ja otti jo kauden kolmannen voittonsa neljästä paikalliskohtaamisesta maalein 4–3.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat