Wilma Murto hyppäsi 470 pitkäksi venyneessä kisassa: ”Tuli jo vähän raja vastaan”

Murrolle kertyi paljon yrityksiä, kun alemmissa korkeuksissa tuli pudotuksia.

Wilma Murto avasi hallikauden kansainväliset kisat. Kuva EM-kisoista.

29.1. 9:47

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto jatkoi kauttaan lauantai-iltana Ranskassa. Murto ylitti 470 hallikauden ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan. Kuortaneella kansallisessa kisassa Murto hyppäsi aiemmin tänä talvena 475.

Roubaix’ssa käyty kilpailu kesti kolme ja puoli tuntia. Murrollekin yrityksiä kertyi paljon, sillä hän pääsi 455 toisella sekä korkeudet 465 ja 470 kolmannella yrityksellä.

Murto oli kisassa toinen. Voiton vei Slovenian Tina Šutej, joka ylitti saman korkeuden kuin Murto, mutta paremmalla pöytäkirjalla.

”Ekat kommentit tuossa kisan jälkeen oli, jos pääsisi 480:een vähän vähemmillä yrityksillä. Noissa vikoissa yrityksissä tuli jo vähän raja vastaan”, Murto kommentoi kilpailua Suomen Urheiluliiton yleisurheilu.fi-sivustolla.

Murto on hypännyt hallikisoissa aiempaa pidemmillä seipäillä, jotka alkavat vähitellen käydä tutummiksi.

”Vaihtelua oli aika paljon, mutta tosi paljon tuli hyppyjä ja testiä uusilla seipäillä. Paljon sain oppia ja vaikka se oli rankkaa, uudet välineet ovat nyt tutumpia.”

Myös Elina Lampela oli kilpailussa mukana. Hän oli kolmas tuloksella 455.

Helsingissä hallikautensa avasi lauantaina Viivi Lehikoinen, joka juoksi 400 metrin sileällä ajan 53,72, joka on Lehikoisen halliennätys. Samalla aika on kauden kotimainen kärkitulos ja kaikkien aikojen Suomen tilaston vitosaika.

”Sellainen perusjuoksu ja aika tasapainoinen. Yritin keskittyä siihen, että saan pidettyä vauhdin päällä. Yksin juostuna loppu ei varmaan tullut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta 300 metriä meni hyvin”, Lehikoinen sanoi yleisurheilu.fi-sivustolla.

Lehikoisen syyskausi on ollut rikkonainen takareisivamman, muiden pienempien vammojen ja sairastelun takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat