Jukka Jalosen 30 vuoden putki penkin takana katkeaa: ”Kaverit hoitavat homman varmasti hyvin”

Jukka Jalonen toipuu parhaillaan polvileikkauksesta, eikä valmenna Ruotsin EHT-turnauksessa.

Jukka Jalonen valittiin vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa.

30.1. 13:01

Jukka Jalonen ei seiso Leijonien vaihtopenkin takana ensi viikolla Sveitsissä ja Ruotsissa pelattavassa EHT-turnauksessa.

Hän toipuu parhaillaan polvileikkauksesta, joka oli tiedossa jo hyvissä ajoin.

Jalonen kertoi maanantaina Jääkiekkoliiton mediatilaisuudessa etäyhteyden välityksellä, että apuvalmentaja Mikko Manner kantaa päävastuuta turnauksessa. Vastuuta jaetaan myös muille apuvalmentajille.

”Reilut 30 vuotta olen valmentanut, ja nyt on ensimmäinen kerta, etten pääse joukkueen mukaan, kun olen kipeä tai toipilaana. Kaverit hoitavat homman varmasti hyvin. Manner peluuttaa hyökkääjiä, ja videovalmentajistamme toinen, Janne Hietaniemi tulee vaihtoaitioon”, Jalonen avasi.

”Uskon, että vähän erilainen oma rooli vain motivoi poikia. Saa nähdä, miten itsellä pysyy pää kylmänä kotisohvalla, kun oma joukkue pelaa”, Jalonen virnisti.

Leijonat on voittanut tällä kaudella vain kaksi ottelua kuudesta ja kohtaa ensi viikon torstaina Zürichissä Sveitsin ja matkustaa sen jälkeen Ruotsiin. Malmössä vastaan asettuu isäntämaan lisäksi Tshekki.

Jalonen valitsi maajoukkueeseen kuusi ensikertalaista maalivahti Juha Jatkolan, puolustajat Valtteri Pullin ja Nikolas Matinpalon sekä hyökkääjät Julius Mattilan, Juha Jääskän ja Kalle Kossilan.

Jalosen komennossa 2011 maailmanmestaruuden voittanut Juhamatti Aaltonen palaa maajoukkueeseen. Hän puki leijonapaidan ylleen viimeksi kaudella 2016–17 Lauri Marjamäen päävalmentaja-aikana.

EHT-joukkueeseen valituista Veli-Matti Savinainen voitti Jalosen joukkueessa maailmanmestaruuden 2019, mutta ei ole pelannut Leijonissa tällä kaudella.

Viime kaudella hän oli Pekingin olympialaisissa varapelaajana, mutta ei kuulunut olympiakultaa voittaneeseen joukkueeseen.

”Kauden kaksi ensimmäistä turnausta pelattiin aivan eri joukkueilla kuin millä nyt pelataan. Nyt mukana on 12 pelaajaa, jotka ovat olleet mukana jommassakummassa kauden turnauksista”, Jalonen laskeskeli.

”Mielenkiintoinen ryhmä. Hyviä uusia, nuorehkoja debytantteja on mukana. Mielenkiinnolla odotamme, miten he pärjäävät kansainvälisessä vauhdissa.”

Jalonen ja GM Jere Lehtinen suuntaavat maaliskuussa NHL-pelaajien tarkkailumatkalle Pohjois-Amerikkaan. Huhtikuussa Suomi aloittaa MM-leirityksen ja pelaa maaotteluja.

"Tämän turnauksen jälkeen meillä on aika iso otanta pelaajista, lähes 70 pelaajaa. Toivotaan, ettei tule loukkaantumisia”, päävalmentaja painotti.

Leijonat puolustaa maailmanmestaruutta toukokuussa Tampereella ja Riiassa pelattavissa MM-kilpailuissa.

Lue lisää: Juha Jääskä pääsi Linnan juhliin jo ennen Leijona-debyyttiä – nyt kävi kutsu Jukka Jaloselta

Leijonat Ruotsin EHT-turnauksessa

Maalivahdit:

Juha Jatkola, KalPa

Emil Larmi, Växjö Lakers HC

Puolustajat:

Rasmus Rissanen, Örebro HK

Valtteri Pulli, TPS

Valtteri Kemiläinen, Tappara

Vili Saarijärvi, SCL Tigers

Nikolas Matinpalo, Ässät

Elmeri Eronen, Timrå IK

Juuso Riikola, IK Oskarshamn

Petteri Lindbohm, Frölunda HC

Arttu Pelli, HPK

Samiu Niku, JYP

Hyökkääjät:

Veli-Matti Savinainen, Tappara

Niko Ojamäki, Tappara

Jere Innala, Frölunda HC

Arttu Ruotsalainen, EHC Kloten

Julius Mattila, Lukko

Joona Ikonen, Ilves

Janne Kuokkanen, HC Fribourg-Gottéron

Tikka Tommi, Ilves

Ahti Oksanen, IK Oskarshamn

Juhamatti Aaltonen, Jukurit

Juha Jääskä, HIFK

Robert Leino, Örebro HK

Kalle Kossila, Växjö Lakers HC

Antti Suomela, IK Oskarshamn

Jere Sallinen, EHC Biel

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat