Nyrkkeilyliitto muutti jälleen kantaansa: Venäjä-boikotti jatkuu – ”Epäonnistuimme täysin”

Suomen nyrkkeilyliiton uuden kannanoton mukaan suomalaiset eivät ottele missään kisoissa venäläisiä tai valkovenäläisiä ottelijoita vastaan.

Norjan Ahadi Lukungu (vas.) ja Suomen Pihla Kaivo-oja ottelivat viime marraskuussa Tammer-turnauksessa.

30.1. 17:40

Suomen nyrkkeilyliiton kannanotot ottelemisesta Venäjän ja Valko-Venäjän nyrkkeilijöitä vastaan ovat puhuttaneet viime päivien aikana.

Maanantaina Nyrkkeilyliitto julkaisi uuden kannanoton verkkosivuillaan. Sen mukaan suomalaiset eivät ottele missään kansainvälisissä kisoissa Venäjää tai Valko-Venäjää edustavia nyrkkeilijöitä vastaan. Edellisessä kannanotossaan Nyrkkeilyliitto olisi sallinut ottelut arvokisoissa.

Nyrkkeilyliiton hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Karjalainen korostaa, että Nyrkkeilyliiton hallituksella oli hyvä tarkoitus ehdottoman kilpailukiellon purkamisessa. Taustalla tässä on se, että Suomessa on kourallinen huippunyrkkeilijöitä, joille luovutusvoitot olisivat vaikea paikka.

"Suurin osa maksaa myös kaikki kulunsa itse”, Karjalainen toteaa HS:lle.

Karjalainen myöntää, että asia meni Nyrkkeilyliiton kannalta jokseenkin pieleen.

”Epäonnistuimme sekä viestinnässä että prosessissa koko lailla niin täysin kuin olla ja voi. Tätä on nyt sitten oiottu.”

Karjalainen korostaa, että Nyrkkeilyliiton hallitus ei valitse ottelijoita arvokisoihin, vaan sen tekee valmennusvaliokunta. Valiokunta päätti viime viikolla, että naisten MM-kisoihin Intiaan ei lähetetä joukkuetta.

”Tähän hallituksella ei ollut mitään huomautettavaa.”

Karjalainen toistaa saman kuin Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine viime viikolla, että päätöstä ottelijoiden lähettämisestä ei koskaan ollut tehty.

”Hallituksen päätös koski vain sitä, että ehdottomasti ei kielletä menemästä tilaisuuksiin, joissa venäläisiä saattaa olla. Meillä ei ollut edes tiedossa, olisiko ketään ollut menossa [naisten MM-kisoihin].”

Kansainvälisessä nyrkkeilyssä tilanne on kaiken kaikkiaan erikoinen ja hankala, sillä Kansainvälisen nyrkkeilyliiton puheenjohtaja on venäläinen Umar Kremlev.

”Ja hän on [Venäjän presidentin Vladimir] Putinin lähipiiriin kuuluva”, Karjalainen lisää.

Kansainvälisellä olympiakomitealla on herännyt halu saada venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin kansainvälisiin kisoihin, mutta tällä hetkellä on vielä voimassa linjaus, jonka mukaan kansainvälisten lajiliittojen pitäisi huolehtia, että heitä ei ole mukana missään kisoissa.

”Kun kansainvälinen lajiliitto on jo venäläisen ohjauksessa, kannanotot eivät sellaista tilannetta tunnista”, Karjalainen toteaa.

Karjalainen toivookin, että kansainväliseen nyrkkeilyyn saataisiin uusi liitto.

Lue lisää: Nyrkkeilyliitto ei lähetä joukkuetta naisten MM-kisoihin – ministeri otti kantaa päinvastaiseen tietoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat