NHL-legenda Bobby Hull on kuollut

Hull oli kuollessaan 84-vuotias.

Hull kuvattuna vuonna 2010.

30.1. 18:01 | Päivitetty 30.1. 18:16

Jääkiekkolegenda Bobby Hull on kuollut 84 vuoden iässä. Asiasta kerrotaan muun muassa NHL:n alumniyhdistyksen Twitter-tilillä.

Kanadalainen Hull pelasi suurimman osan vuonna 1957 alkaneesta ja vuoteen 1980 asti kestäneestä huippu-urastaan Chicago Blackhawksin riveissä. Hull niitti menestystä sekä NHL:ssä että liigan silloisessa kilpailijassa WHA:ssa.

Hänet valittiin kahdesti NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi, ja hän voitti liigan maalipörssin seitsemän kertaa ja pistepörssin kolmeen otteeseen. Hull pelasi NHL-urallaan 1 063 runkosarjaottelua tehopistein 610+560=1 170.

Vuonna 1961 Hull oli avainroolissa, kun Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin. WHA:ssa hän voitti kaksi mestaruutta Winnipeg Jetsin paidassa.

Hullia pidetään yhtenä NHL-historian parhaimmista pelaajista.

Bobby Hullin poika Brett Hull pelasi myös upean uran NHL:ssä. Isästään poiketen Yhdysvaltoja edustanut Brett Hull on yhä kaikkien aikojen tehokkain yhdysvaltalainen NHL-pelaaja.

Suomalaisista Hullin joukkuekavereita olivat Veli-Pekka Ketola, Heikki Riihiranta ja Markus Mattsson, jotka pelasivat Hullin rinnalla Winnipegissä 1970-luvulla.

Sekä alkuperäinen Winnipeg Jets että Chicago Blackhawks ovat jäädyttäneet Hullin pelinumeron yhdeksän.

Juttua on täydennetty 30.1.2023 kello 18.12 kauttaaltaan, muun muassa lisätty tiedot suomalaispelaajista, jotka pelasivat Bobby Hullin kanssa Winnipegissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat